Nem fogyott valami jól a PlayStation VR legújabb exkluzív játéka?

Tény, hogy a Sony már bejelentette a második PlayStation VR-t, de addig ne hanyagoljuk el a több mint öt éve piacon levő első VR-headsetet…

 

A PlayStation VR legújabb exkluzív játéka a Moss: Book II. Az első rész is exkluzivitással bírt, de csak ideiglenesen, ugyanis kb. öt hónappal a PSVR-os megjelenés után más platformokon is felbukkant a rágcsáló (és ez itt nem degradáló jelző kíván lenni, ugyanis a Moss főszereplője valóban az, aminek definiáltuk…), és nagy eséllyel a második rész is ugyanezt fogja meglépni ősz környékén.

A PSNProfiles egy olyan site, ami a játékosok trófeával kapcsolatos információit nyomon tudja követni. Ebből szűrte le a VGC azt a hallatlan adatot, miszerint a Moss: Book II-t mindössze 101 játékos birtokolja. Azt a számot nem írtuk el, tényleg százegyet írtunk. Ezzel szemben a vele egy napon elrajtolt Weird West több mint 700 tulajdonossal rendelkezik a site nyomozása szerint.

Itt ki kell emelni, hogy a PSNProfiles opcionális szolgáltatás, nem mindenkinek kötelező, így nem mindenkit tud nyomon követni a szolgáltatás. A PlayStation Networköt nem tudja semmi sem ennyire lekövetni, csak maga a Sony, így a valódi értékesítések száma biztosan jóval nagyobb mint 101 (főleg egy időzített exkluzív esetében lenne ez elképesztően alacsony szám). Pláne, hogy 2020-ban a Sony bemondta, hogy több mint öt millió PSVR-t adtak el.

A paywallozott Sacred Symbols PlayStation podcast szerint a Moss első része, ha annak mind a két verzióját figyelembe vesszük, több mint húszezer birtokost mutat fel. A folytatás szituációján biztosan rontott az, hogy a PlayStation 5-re a PlayStation VR-t csak egy adapterrel lehet csatlakoztatni, azt pedig a Sony-tól kell rendelni. Nincsen olyan egyszerű dolgunk, mint a PlayStation 4-gyel.

Chris Alderson, a játékokat fejlesztő Polyarc Studio társalapítója és művészeti igazgatója egy interjúban nemrég azt mondta, hogy szeretné, ha a Moss: Book II mihamarabb több platformra is megjelenne. Tehát valószínűleg anyagilag is kicsit gáz problémás a helyzet, amit meg tudunk érteni…

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu