Baldur’s Gate 3: késik a végleges változat, íme az új PC-s megjelenési dátum [VIDEO]

A Larian Studios várva várt RPG-je, a Baldur’s Gate 3 nem a tervek szerint hagyja maga mögött idén a korai hozzáférést.

 

 

Néhány évvel ezelőtt RPG-rajongók tömegei kiáltottak fel örömükben: jön a Baldur’s Gate 3! A Larian Studios korai hozzáférésben adta ki a játékot PC-re, és bár a végleges megjelenést valamikor 2022-re tervezték, már akkor is voltak olyan nyilatkozatok, amelyek előrevetítették, hogy ez nem így lesz.

Eddig nem kaptunk nyilvános megerősítést a tervezett időpont csúszásáról, de a videóban, amit a hír végén találtok, hivatalossá teszik: a végleges megjelenés csak 2023-ban várható.

A bejelentés a D&D Direct rendezvény keretein belül történt, ahol a stúdió is megjelent, hogy a címről beszéljen.

Az igazság az, hogy a játék nagy utat járt be a 2019-es bemutató óta, és úgy tűnik, hogy az idő megtette a hatását, ami érezhető változásokkal járt a most elérhető early access változatban. „Rengeteg tartalmat adtunk hozzá, és még sok minden jön még” – mondja a videóban hallható hang.

„Csatlakozz hozzánk az utazásunkon a korai hozzáférésben, vagy gyere 2023-ban, amikor a hivatalos megjelenés érkezik.”

A Baldur’s Gate 3-ban visszatér a BioWare és az Interplay által az 1990-es években elkezdett saga. Most a Larian Studios az, aki visszahozza minden idők egyik legjobb klasszikus szerepjátékos márkáját, és igyekszik maximalizálni az RPG műfaját, nagyobb szabadságot adva a játékosnak, fontos döntésekkel és egy erős mesterséges intelligenciájú kísérőrendszerrel a sorozat eddigi legambiciózusabb címében.

Néhány napja tudtuk meg, hogy a Larian csapatában tízszer annyi fejlesztő dolgozik, mint a Divinity: Original Sin esetében, ami azt jelenti, hogy körülbelül 400 ember dolgozik a projekten – reméljük, elegen vannak a további csúszások elkerüléséhez…

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu