Prince of Persia: The Sands of Time Remake: hazatér az eredeti fejlesztőkhöz

A játék remake-jéről már bátran mondhatjuk, hogy fejlesztési pokolban van, ugyanis ez már kezd egyfajta latin-amerikai telenovellába átmenni.

 

A Prince of Persia hivatalos Twitterén olvashatunk egy közleményt a Ubisofttól, ahol a francia kiadó kijelentette, hogy a Prince of Persia: The Sands of Time Remake fejlesztését a Ubisoft Montréal vette át. Ezzel mondhatni hazatért a projekt, ugyanis a Sands of Time-trilógiát pontosan ugyanez a stúdió hozta létre, így náluk jobb csapatot keresve sem találhatott volna a Yves Guillemot vezette cég.

A közlemény szerint ez a fejlesztői csere fontos lépés volt, de a Ubisoft Montréal építkezni fog a Ubisoft Pune és a Ubisoft Mumbai, az eddigi két stúdió eredményire, de a játék méretbeli elképzelése módosulni fog, hogy egy örökös klasszikushoz méltó, legjobb élményt hozhassanak létre, már amikor is ez el fog készülni. Ezután a Ubisoft megköszönte a folytatólagos támogatást és a türelmet a fejlesztés alatt (holott annak még mindig nincsen vége…). Végül még annyit írt a francia cég, hogy a fejlesztés előremeneteléről egy későbbi frissítés során fognak részleteket közölni.

Ne felejtsük, hogy a Prince of Persia: The Sands of Time Remake-et a 2020-as Ubisoft Forwardon jelentették be, és akkor már egy megjelenési dátumot is közöltek (2021. január 21.), de a vizualitás miatt nem kapott kitörően pozitív fogadtatást a bejelentés. Ezután jött egy halasztás (2021. március 18.), majd meghatározatlan időpontra el lett tolva, hogy „az eredetihez hű, de mégis frissnek érződő remake jöhessen létre”, és most annyi a konkrét körülötte, hogy a most tartó üzleti évben (tehát legkésőbb 2023 márciusának végéig) fog megjelenni. De ezek után ki tudja, mi lesz ebből…

Ezek után ne csodálkozzunk, ha a Prince of Persia: The Sands of Time Remake egy picit módosít a célplatformjain: a Ubisofttól egyenesen szokatlan lenne, ha kihagyná a PlayStation 5-öt és az Xbox Series párost.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu