Valódi holttesteket is szerzett egy sírrabló az Apokalipszis most forgatásához kelléknek, amíg a helyi rendőrség közbe nem lépett

MOZI HÍREK – A valaha forgatott egyik legnagyobb háborús film halálos hurrikánon és halálközeli élményeken ment keresztül, és valódi holttesteket használtak hozzá kellékként.

 

Az Apokalipszis most a filmművészet egyik legjobb háborús eposzaként és Francis Ford Coppola rendező egyik legnagyobb alkotásaként ismert, de ez az epikus film azért is emlékezetes, mert bonyolult örökséget hagyott maga után, amely magában foglalta a színészvitákat, halálközeli élményeket, egy hurrikán miatt veszélyes időjárási körülményeket és a rendőrségi ügy is lett belőle, miután bejelentést kaptak a forgatáson talált holttestekről.

Az Apokalipszis most Joseph Conrad A sötétség szívében című regénye ihlette, és Willard kapitány (Martin Sheen) őrült utazását követi a vietnami dzsungelben, hogy meggyilkolja a lázadó Kurtz ezredest (Marlon Brando), akit a háború erőszakossága az őrületbe kergetett, és egy ősi templom romjaiban él, ahol a bennszülött falusiak félistenként imádják. Az omladozó romokat holttestek, lefejezett fejek és benőtt lombok tarkítják. A klasszikus trailer lent látható.

Egy alkalommal a társproducer Gray Frederickson is ellátogatott a templom forgatására. Állítólag megtudta, hogy holttesteket használnak kellékként a filmhez, de korábban elvetette, mint felháborító pletykát. Látogatása napján Frederickson egy sor holttestet látott, amelyeket kellékként használtak, fákról lógva, és stratégiailag elhelyezve a templom díszletei körül. Frederickson követelte, hogy távolítsák el a holttesteket, mire a helyi Fülöp-szigeteki rendőrség megérkezett, hogy minden szereplőt és stábtagot kihallgasson, és lefoglalta az útlevelüket. Mivel a holttestek azonosítatlanok voltak, a helyi hatóságoknak meg kellett győződniük arról, hogy nem egy sorozatgyilkos garázdálkodik.

Más tragédiák és botrányok is beárnyékolták a forgatást. A színész Sam Bottoms a forgatás alatt horogférgességgel fertőződött meg, és a parazita tönkretette a máját. Dennis Hopper és Marlon Brando nem jöttek ki egymással, ami oda vezetett, hogy Brando nem volt hajlandó Hopperrel egy időben a forgatáson lenni. Az Olga tájfun a forgatás 40-80 százalékát elpusztította, és mielőtt a forgatás befejeződött volna, az akkor 36 éves Martin Sheen szívrohamot kapott és félig bénultan kúszott a dzsungelben, mert éppen messzebb és egyedül volt a forgatás helyszínétől. Sheen aggódott, hogy a finanszírozást leállítják, ha kitudódik az állapota, ezért azt állította, hogy hőgutát kapott. Minden nehézség ellenére az Apokalipszis most nyolc Oscar-jelölést kapott, és a mai napig az egyik legjobb filmként tartják számon, amivel teljes mértékben egyetértünk. az Apokalipszis most kritikáját itt olvashatjátok, amelyre minden kategórában tökéletes 10/10-et adtunk.

Forrás: Movieweb

Spread the love
Avatar photo
BadSector is a seasoned journalist for more than twenty years. He communicates in English, Hungarian and French. He worked for several gaming magazines – including the Hungarian GameStar, where he worked 8 years as editor. (For our office address, email and phone number check out our impressum)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu