Lollipop Chainsaw: új játékkal térhet vissza a zombimészárló pomponlány?!

Suda51 2012-es akciójátéka, a Lollipop Chainsaw új fejlesztő irányítása alatt térhet vissza, bár egyelőre nem tudni, mindez hogyan valósulhat majd meg.

 

 

A Lollipop Chainsaw leginkább arról maradt meg az emlékezetünkben, hogy egy egyedi fordulatot adott a zombiapokalipszisnek. A független japán fejlesztő, Suda51 és az amerikai filmrendező, James Gunn agyszüleménye, a Grasshopper Manufacture hack-and-slash akciójátékának főszereplője a 18 éves pomponlány, Juliet Starling, aki rózsaszín, szívmintás láncfűrészével harcol a zombihordák ellen.

A játék a kultikus sztárság ellenére továbbra is a hetedik generációs konzolokon rekedt. Ez azonban talán már nem sokáig lesz így, ugyanis a Lollipop Chainsaw egykori kiadójának vezetője bejelentette a játék visszatérését. Bár az nem teljesen világos, hogy az említett visszatérés mivel jár.

„A Lollipop Chainsaw visszatér a Dragami Games által. Kérlek, várjátok” – tweetelte Yoshimi Yasuda, a Lollipop Chainsaw japán kiadójának, a Kadokawa Gamesnek a korábbi vezérigazgatója.

A most a Dragami Games élén álló Yasuda tweetje megerősíti, hogy a kultikus franchise még nem halt meg. Sajnos további információkkal nem szolgált az új projektről. Így az sem világos, hogy a Dragami folytatáson, remake-en, remaster-en dolgozik-e, vagy egyszerűen csak modern konzolokra hozza a játékot. Sem Goichi „Suda51” Suda rendező, sem James Gunn társíró nem kommentálta a bejelentést, és az sem világos, hogy részt vesznek-e a projektben.

A Lollipop Chainsaw a hét elején lett tízéves, Gunn és Suda pedig ünnepi tweeteket tett közzé. A 2012-es játék elsöprően pozitív fogadtatásban részesült Japánban, olyan kiadványok, mint a Famitsu és a Dengeki PlayStation elismerő kritikákat írtak róla. A nyugati kritikusok azonban sokkal megosztottabbak voltak a játékkal kapcsolatban.

Sok kritikus dicsérte a Lollipop Chainsaw fantáziadús koncepcióját, de keményen bírálta a kivitelezést, különösen az irányítással és a kamerával kapcsolatos problémákat.

A kritikusok véleménye abban is megoszlott, hogy a játék humora jól sikerült-e vagy sem. Ezt a vegyes és gyakran negatív fogadtatást a meglehetősen közepes Metacritic-pontszámok is összefoglalják: a PS3-as és az Xbox 360-as verzió 67%-ot, illetve 70%-ot ért el.

Ugyanakkor sokan védelmükbe vették a játékot, és azt is érdemes megemlíteni, hogy a Lollipop Chainsaw állítólagos 1 millió eladott példánya elég volt ahhoz, hogy a Grasshopper eddigi legkelendőbb címévé váljon.

A játék viszonylagos sikerét tekintve szinte meglepő, hogy a fejlesztők ilyen sokáig hagyták tétlenül állni a franchise-t. Sajnos a PS3-as és Xbox 360-as verzió még mindig nem kompatibilis a modern konzolokkal, és a fejlesztők soha nem portolták PC-re. Így a Lollipop Chainsaw közelgő újjáélesztése kiváló hír a rajongók számára, még ha nem is világos, hogy ez a visszatérés milyen formában történhet majd meg.

Forrás: Twitter

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu