Elvesztette állását egy Star Citizen-tesztelő, miután nem dolgozhatott otthonról!

A Cloud Imperium Games (innentől rövidítjük: CIG) Austinban található stúdiója kötelezővé tette, hogy mindenki ismét járjon be dolgozni, és ne távmunkázzon…

 

A VGC írt arról, amit a CIG egyik kirúgott minőségellenőrének át kellett élnie. Kiplan Case a CIG austini stúdiójában dolgozott, de a LinkedInen kijelentette, hogy kötelező volt mindenkinek bejárnia a munkahelyére dolgozni, mert a cég állítólag kivágta a szemetesbe az oltással és távmunkával kapcsolatos szabályzatai. Ő kiállt magáért és a volt kollégáiért. Azok, akik olyan családból jöttek, ahol van gyengébb immunrendszerű családtag, vagy akár ők maguk kockázatban voltak, mindössze nagyon kevés plusz időt kaptak, mielőtt nekik is kötelező lett volna befejezniük a távmunkát.

A texasi Austin az Egyesült Államok városai között eléggé drága: a lakhatás tekintetében a 16. helyet foglalja el, és a lakhatási költségek emelkednek. Sokan száz kilométerről kell, hogy bejöjjenek az irodába, ami az üzemanyag árát figyelembe véve nem éppen kedvező nekik. Case szerint sok kollégáját kirúgták otthonukból, mert annyira drága lett a lakbér, és kényszerből a családjukhoz vissza kellett költözniük. Úgy véli, hogy a játékiparban, a leggyorsabban növekvő médiaformátumban senkinek sem kellene olyan helyzetben lennie a karrierje során, hogy nem tudja megengedi magának az új otthont. Arra kért mindenkit, hogy fontolja meg, miképp törődik vele a munkáltatója: mit lehetne javítani, és meg kell tenni a saját részünket a saját magunkról szóló harcban, mert jobbat érdemlünk.

A 2012-ben alapított CIG még mindig nem készült el a Star Citizennel és annak egyjátékos szegmensével, a Squadron 42-vel. A weboldala szerint a kultúra és a munkahely ápolása mellett elkötelezett a cég, ünnepelve minden életstílust és szemszöget, de az álláshirdetéseik mostanában valóban kivették a távmunka lehetőségét, holott fél éve ideiglenes otthoni munkamodellt még említettek. Bár a CIG egy irodából működő cég, néhány pozíció távmunkában kezd, mások pedig a felvételüktől kezdve irodai munkát végeznek. A munkakör és a cég igényeitől függően rugalmas szabályzatuk van, így adott esetekben távmunkáról is szó lehet.

A Glassdooron egy névtelen, az Egyesült Királyságban tartózkodó alkalmazott a CIG rugalmas munkával kapcsolatos szabályzatát rövidlátónak nevezte, mert bár lehet otthonról dolgozni, nincs ott felszerelésük, így nagy eséllyel semmilyen munkát nem lehet otthoni környezetben teremteni. Mások (mint például a Bungie, az Insomniac Games és a Respawn Entertainment) eközben véglegesítették a távmunkás szabályzatukat. A Gamesindustry szerint a US Best Place to Work Awards felmérése során a válaszadók 96%-a fenntartana valamilyen otthoni munkát a pandémia után.

A Kastie Systems szerint Texas éllovas az irodai munkába való visszatérést erőltető államok között. Ez a biztonsági cég 47 amerikai államban követi nyomon a biztonsági kártyás adatokat. Az április hatodikával kezdődő felmért hét során az austini irodák a pandémia előtti szint 63%-át érték el, és esélyes, hogy a maszkszabályzat eltávolítása miatt van; a cél itt is a 100%-os kapacitás lesz.

Emiatt kirúgni valakit nem éppen fair, ha otthonról mégis el lehet végezni a feladatot.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu