Csak nem dolgoznak a GTA 4 remaster-változatán?!

Egy kiszivárogtató azt állítja, hogy készül a GTA 4 remaster, ráadásul két másik Grand Theft Auto-játékkal együtt!

 

 

A GTA 4 továbbra is minden idők egyik legjobban értékelt videójátéka, amely a karakterek, a történet, a nyitott világ és még sok más miatt is magas pontszámokat kapott. Ennek ellenére a Grand Theft Auto 4 továbbra is többnyire a régebbi konzolokon rekedt, és bár Xboxon visszafelé kompatibilis, a Series X-en történő futtatása közismerten problémákat okoz. Úgy tűnik azonban, hogy a GTA 4 remasterelt változata valamikor elkészülhet, már ha hihetünk egy friss pletykának.

Az Xfire jelentése szerint a Grand Theft Auto 4 remasterelése már készülőben van.

Sajnos a jelentés nem ad konkrét megjelenési dátumot a GTA 4 remasterének, csak annyit közöl, hogy „tervben van egy, előbb-utóbb”. A jelentés azt is elmondja, hogy a Grand Theft Auto 4 remaster „két másik GTA-játékkal” együtt kerül majd a csomagba, bár hogy melyek lesznek ezek a játékok, az még nem derült ki. Egy kézenfekvő lehetőség azonban felmerül.

Lehetséges, hogy a jelentésben említett két másik GTA-játék a Grand Theft Auto 4 bővítményei, amelyek egy időben az alapjátéktól különálló kiadást is élveztek. Ezek a bővítmények a Grand Theft Auto 4: The Lost and the Damned és a Grand Theft Auto 4: The Ballad of Gay Tony voltak, mindkettőről elismerően nyilatkoztak a kritikusok és a GTA 4 élményét sok újdonsággal bővítették.

A Grand Theft Auto 4 remasterét messze nem először emlegetik, és a játék hatalmas sikerét figyelembe véve egy újrafényezett kiadás logikusnak tűnik.

A Rockstar Games anyavállalata, a Take-Two Interactive világossá tette, hogy az elkövetkező években további remake-eket és remastereket tervez, így inkább az lenne meglepő, ha egy Grand Theft Auto 4 remaster egyelőre nem valósulna meg. A rajongóknak azonban továbbra is kordában kell tartaniuk az elvárásaikat, legalább addig, amíg nem érkezik hivatalos bejelentés a Rockstar Games vagy a Take-Two részéről.

Ha a GTA 4 remaster valaha is megtörténik, érdekes lesz látni, hogyan kezelik. A Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Editiont a rajongók és a kritikusok egyaránt lehúzták a klasszikus játékok silány remasteréért, így nem lenne szerencsés, ha a GTA 4 is hasonló sorsra jutna. Ha azonban a fejlesztők képesek lesznek egyszerűen csak javítani a Grand Theft Auto 4 grafikáján, miközben a játékélményt nagyrészt érintetlenül hagyják, akkor szinte biztos a siker.

Persze egyesek a GTA 4 élményét érintő változtatásokat is szeretnének látni, ha a pletykák szerinti remaster elkészül.

A Grand Theft Auto 4 vezetését például régóta kritizálják, mint a játék egyik gyenge pontját, ezért lehet, hogy a Rockstarnak az lenne a legjobb, ha egy remasterrel változtatna rajta. Amit még nem szabad elfelejteni, az az, hogy a Grand Theft Auto 4 rendelkezett többjátékos móddal, így érdekes lenne látni, hogy ez új életre kel-e egy remasterben, vagy félreteszik.

Forrás: Xfire

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu