Két sajtburgert és egy shotgunt kérek: gyorskajás megoldás a DOOM-nak

Írtuk már többször is, hogy erre nem számítottunk, de ezúttal ezt komolyan gondoljuk.

 

Kezd kissé klisévé válni, hogy a DOOM, az id Software klasszikus FPS-e (ami jövőre betölti a huszat!) min is képes manapság elfutni. Sok példáról beszámoltunk már, de talán ez a megoldás lesz az, amit már nem lehet felülmúlni (vagy alulmúlni?). A címet nem véletlenül használtuk, ugyanis tényleg egy gyorséttelmi módszerről írunk most: egy gyorskajás, McDonald’sos (vagy magyarosítva mekis) rendelőképernyőről.

Kapásból lehet mondani, hogy mi is ezzel a DOOM-mal a legnagyobb probléma. Egyrészt egy érintőképernyőről van szó, így nem éppen arra tervezte a gyorskajás cég, hogy egy egeret és billentyűzetet kössünk rá, másrészt pedig el van döntve kilencven fokkal balra, ami jogos: a kijelző ugyanis vertikális, azaz függőleges, így ha vízszintes, nekünk megszokott módon lenne ábrázolva, vagy szét lenne nyújtva (és az eléggé undorítóan festene), vagy a képernyő jelentős része kihasználatlanul maradna (az sem valami hatékony).

Na igen, a kezelés. A bankkártyás gombok veszik át a WASD helyét? Egér meg ugye nincs. Nem valami kényelmes így a kezelés, de azért anno voltak olyan belső nézetes lövöldözős játékok, amiket csak billentyűzettel is irányíthattunk. Ez egyfajta groteszk retrofuturizmusnak hat ennek a hiányosságnak köszönhetően. Az emberi kontaktus helyét átvevő automata felé dühöngést azért le lehet így vezetni, de talán nem így kellene.

Kíváncsiak lennénk arra, hogy ki buherálta rá az id Software játékát a McDonald’s masinájára. Remélhetőleg az érintett alkalmazott nem lett kirúgva emiatt (de nem lepődnénk meg, ha igen…), viszont neki talán nem éppen nem ezt az ottani szinten csapnivalóan fizető munkát kellene vállalnia, hanem valami sokkal jobban fizetőt, hiszen azért valamilyen tudás kell ahhoz, hogy egy játékot így bejuttasson a rendelőautomatára.

Ettől függetlenül gratulálni szeretnénk az illetőnek, mert ilyesmire szinte fix, hogy senki sem számított. De ezek után félünk, hogy mi lesz legközelebb…?

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu