Hamarosan érkezik a PS5 új firmware-frissítése!

TECH HÍREK – A Sony vadonatúj firmware-frissítést ad ki a PS5-höz, amely rendszerbeállításokat tartalmaz egy olyan funkcióhoz, amelyet minden játékos kihasználhat.

 

 

Közel két év telt el a PlayStation PS5 történelmi jelentőségű megjelenése óta, és a platform folyamatosan fejlődik az új firmware-frissítésekkel. Ezek a frissítések fontos hibajavításokat nyújtanak a stabilitás, a teljesítmény és a biztonság növelése érdekében, valamint új funkciókkal egészítik ki a konzolt.

Tavaly áprilisban a Sony kiadott egy PS5 firmware-frissítést a változó frissítési frekvencia támogatásával.

A kompatibilis HDMI 2.1-es kijelzővel rendelkező játékosok a VRR engedélyezésével kihasználhatják a csökkentett képkockakiesés és bemeneti késleltetés előnyeit. A HDMI 2.1-es kijelzővel nem rendelkező felhasználók továbbra is használhatják a VRR-t, de az inkompatibilitás miatt vizuális hibák léphetnek fel. Jelenleg számos kiemelt PlayStation 5-játék támogatja a VRR-t, például a Call of Duty: Vanguard, a Destiny 2, a DIRT 5 és a Marvel’s Spider-Man Remastered. A PS5 életciklusa során várhatóan még számos játék fogja támogatni a VRR-t.

A PS5 legújabb, 22.01-05.50.00 verziószámú firmware-frissítése javítja a rendszer teljesítményét, és kiegészíti a konzol automatikus alacsony késleltetési módjának (ALLM) beállításait. Az ALLM lehetővé teszi a zökkenőmentes, késleltetésmentes élményt a magas képkockasebességű játékok lejátszása közben. A funkciót gyakran hasonlítják a VRR-hez a bemeneti késleltetés csökkentésében játszott szerepe miatt. Az ALLM-et azonban minden PlayStation 5 játékos kompatibilitási problémák és HDMI 2.1-es kijelző szükségessége nélkül használhatja.

Az ALLM beállításai a PS5 beállításai alatt található „Képernyő és videó” menüpont elérésével érhetők el.

A menü elérése után a „Videókimenet” beállítási lehetőség van jelen, amely az ALLM beállításokat tartalmazza. A játékosok választhatják az Automatikus opciót, hogy a kijelző automatikusan bekapcsoljon, amikor egy játékot játszanak. Ha a Kikapcsolva opciót választja, az ALLM csak akkor kapcsolja be magát, amikor a VRR-t használják a játék során.

Az ALLM-beállítások beépítése lehetőséget biztosít a játékosok számára, hogy a PS5-ös élményt többféle kijelzőn és konfigurációban is finomhangolhassák. Az ALLM-hez nincs szükség drága HDMI 2.1-es kijelzőre, így a játékosoknak nem kell azonnal frissíteniük a HDMI 2.0-s kijelzőről. A Sony tisztában van azzal, hogy a felhasználók kijelzőbeállításai és preferenciái nagymértékben eltérhetnek egymástól, és az ALLM egy meggyőző kompromisszum. A PlayStation 5-ön a lehető legjobb játékélményhez a VRR-hez és az ALLM-hez hasonló beállítások szükségesek a kívánt érzékenység eléréséhez magas képkockasebesség mellett.

Bár a PS5 22.01-05.50.00 firmware-frissítés nem kínál teljesen új funkciókat, a Sony folytatja a firmware-frissítések bevezetését a konzol stabilitásának és teljesítményének javítása érdekében. Ezek a firmware-frissítések biztosítják a közelgő PS5-ös játékok, a DualSense kontroller, az új PlayStation Plus-ajánlatok és sok más, a PlayStation ökoszisztémán belüli kompatibilitást. Az új PS5-ös funkciók a nagyobb termékbemutatókkal, például a PlayStation VR 2 fejhallgatóval együtt várhatóak.

Forrás: Sony

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu