Monstre történettel rendelkezik az Alan Wake 2!

A Remedy Entertainment elég komoly történetet rittyentett az Alan Wake folytatásának.

 

Sam Lake (aki annak is ismerős lehet, aki a Max Payne első két részével játszott, ott ugyanis Lake arcát ültették át a fájdalomcsillapítót két marokkal használó ex-nyomozóra), a finn csapat kreatív igazgatója a Twitteren írta, hogy már most is egy kiemelkedő színészi gárda áll az Alan Wake 2 mögött, és ezzel kapcsolatban már történnek felvételek. Clay Murphy-vel, a kollégájával együtt egy tonna oldalt írtak (ez nem túlzás: Lake egy olyan képet publikált, amin közte és Murphy között tényleg egy ijesztő papírköteg található…), és ennek még nincs vége.

Lake most egy nyári szünetre megy (ez teljesen érthető is, elvégre kell egy kis kikapcsolódás, igaz, nem mindenki engedheti ezt meg magának), így maga mögött fogja hagyni ezt a sötét helyet, aminek az írói szobát tekinti. Ha nem lenne világos, hogy az Alan Wake 2-re utalt, a papírtorony mögött egy AW poszter leledzik. A finn stúdió korábban azt mondta az Alan Wake folytatásáról, hogy a korábbi részek ismerete nem szükséges, viszont háttértörténetet fog biztosítani az új epizód.

Az Alan Wake 2-ről már tudjuk, hogy ez lesz a Remedy első próbálkozása a túlélő horror műfajban. A finnek szerint egy mély, több rétegből álló rejtélyről lesz szó, és így a stúdiónak valóban lehetősége adódik a játékmenet és a történet összekapcsolásához. A játékot amúgy korábban a nyáron tervezték volna, hogy jobban bemutassák, de a demóalkotásról lemondtak, hogy inkább a fejlesztésre koncentrálhassanak. Ez érthető is… így nagyobb eséllyel tudnak meglepni minket később, mert addigra polírozott élményt tehetnek elénk.

Az Alan Wake 2 jelenleg nem rendelkezik megjelenési dátummal, de valószínűleg 2023 folyamán fog megjelenni. Mivel a játék kiadója (és finanszírozója) az Epic Games lesz, PC-n valószínűleg egy évig csak az Epic Games Store-on keresztül érhetjük el az írói kalandozások folytatását.

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu