Stranger Things 5 – Minden, amit eddig tudunk az utolsó évadról

SOROZATELŐZETES – A Stranger Things 4. évada már több mint egy hónapja uralja a közösségi szféra beszélgetéseit, különösen azért, mert a showrunnerek úgy döntöttek, hogy két részre osztják az évadot. Anélkül, hogy túl sokat elárulnánk, a finálé sok nézőt hagyott maga után lesújtó és kissé pesszimista érzéssel Hawkins jövőjét illetően, hasonlóan a Bosszúállók: Végtelen háborúban Thanos csattanása után, amely sokkolta a mozikból távozó közönséget.

 

 

Bár az 5. évad forgatását még nem kezdték el, mégis rengeteg információ kering róla. Nemrég a Happy Sad Confused című podcastben az író-rendező duó, Matt és Ross Duffer (tehát a „Duffer Brothers”) bejelentették, hogy az utolsó évad nagyban különbözni fog az előző négy évadtól.

Jól olvastátok az utolsó mondatot, a Stranger Things ötödik évada lesz a sorozat fináléja, sajnos. A Duffer Brothers azt nyilatkozta, hogy amikor a pályázatukkal a Netflixhez fordultak, legalább négy-öt évadra lenne szükségük ahhoz, hogy el tudják mesélni az általuk elképzelt történetet, amire a Netflix úgy reagált, hogy öt évadra szóló szerződést adott nekik.

 

MOZI HÍREK - A Stranger Things hivatalos YouTube-csatornája közzétett egy nyolcperces klipet, melyben a nézők bepillantást nyerhetnek Eleven háttértörténetébe.

 

Mikorra várható a megjelenés?

 

Talán a legfontosabb kérdés az 5. évaddal kapcsolatban, de hivatalos megjelenési dátumot még nem adtak ki. Ha azonban a sorozat megjelenési dátumának eddigi eredményei alapján találgatunk, akkor arra következtethetünk, hogy az ötödik évad valamikor 2024-ben fog megjelenni.

Az első évad premierje 2016. július 15-én volt. A második évad 15 hónappal később, 2017. október 27-én jelent meg. A 3. évad 2019. július 4-én következett, ami körülbelül 20 hónappal később volt, és nagyrészt a világjárványnak köszönhetően a 4. évad csak körülbelül 35 hónappal később jött ki.

Ha átlagoljuk az évadok közötti várakozási időket, akkor ez az átlag körülbelül 23,5 hónap, vagyis nagyjából két év. Persze jó lenne, ha nem kellene ennyit várnunk, de ez a pálya nagyjából 2024 felére teszi az időt. Ráadásul ugyanezt a sémát követve már hat-nyolc hónappal az 5. évad megjelenése előtt kapunk néhány hivatalos előzetes és teaser trailert.

A Collider főszerkesztőjének, Steve Weintraubnak adott nemrégiben készült interjúban Matt és Ross Duffer kifejtette, hogy a tartalom minőségét szeretnék előnyben részesíteni a gyorsasággal szemben. Az írás, az előkészítés, a forgatás és az utómunka között senki sem szeretné, ha a munkájuk csorbát szenvedne azért, mert kapkodnak.

Duffersék azt is beleírták az interjúba, hogy a vizuális effektek csapata a Marvel Comic Universe csapatával egy szinten van, de sokkal gyorsabb átfutási sebességgel. Csak a 4. évad fináléjában több vizuális effektes jelenet volt, mint a Stranger Things teljes harmadik évadában.

 

MOZI HÍREK - A Netflix rendkívül népszerű sorozatának, a Stranger Thingsnek a 4. évada lesz az eddigi legdrágább, hiszen minden egyes epizód 30 millió dollárba kerül...

 

Hány epizód lesz?

 

Mint ahogy említettük, a showrunnerek még mindig az 5. évad megírásának folyamatában vannak, ez csak spekulációkon fog alapulni. Az első és a harmadik évadban egyenként 8 epizód volt, a második és a negyedik évadban pedig egyenként 9 epizód. Ha ez a minta folytatódik, akkor az 5. évad valószínűleg nyolc epizódos lesz.

A Duffer testvérek azt is elismerték, hogy voltak panaszok az epizódok hosszára, ami arra utal, hogy az 5. évad legtöbb epizódja közelebb lesz a korábbi évadok epizódidejéhez, ami körülbelül egy óra vagy annál rövidebb. Ugyanakkor azt is jelezték, hogy a záró epizód közelebb lesz a 2,5 órához, ami egy „epikus leszámolás” lesz.

Mivel a 4. évad fináléjában így értek véget a dolgok, az 5. évadban nem lesz idő lassan felépíteni az akciót. Állítólag már az első epizódtól kezdve teljes gőzzel a gázpedálra lépünk majd.

 

MOZI HÍREK - A Stranger Things negyedik évada jövő hónapban érkezik, és a sorozat a végéhez közeledve sokkal komorabb és félelmetesebb lesz.

 

Mire számíthatunk az 5. évadtól?

 

Az Eleven-t alakító Millie Bobby Brown és a Will Byers-t játszó Noah Schnapp is leszólta a Duffer testvéreket, amiért nem öltek meg egyetlen eredeti szereplőt/karaktert sem, ehelyett csak kisebb mellékszereplőket öltek meg.

Bár közvetlenül még nem szóltak arról, hogy mik a terveik az 5. évad haláleseteivel kapcsolatban, azt kijelentették, hogy „ez nem a Game of Thrones”, és nem akarnak karaktereket megölni csak a sokkoló hatás miatt.

Bár az eddigi halálesetek megrendítőek és értelmesek voltak a történet szempontjából, sok Stranger Things-rajongó is hangot adott kritikájának a „cselekménypáncél” miatt, amely úgy tűnik, mindig megvédi a főszereplők csoportját.

 

MOZI HÍREK - Bizony, a vég elkezdődött a Stranger Things számára, hiszen az ötödik lesz az utolsó évada a népszerű Netflix-eredetinek.

 

Mi jön ezután?

 

Miután a Stranger Things ötödik és egyben utolsó évada előttünk áll (nem úgy, mint az Elmegyógyász), a kiéhezett rajongók tudni akarják, mi vár ránk a jövőben. Ne szomorkodj, hogy mindjárt vége, hanem örülj, hogy velünk tartottál. Szerencsére vannak jó hírek a Stranger Things univerzum és alkotói következő nagy dolgait illetően.

A Netflix már megerősítette, hogy készül egy spin-off sorozat, és bár a Duffer testvérek a részletekkel kapcsolatban szemérmesek, azt mondták, hogy „1000%-ban más” lesz, mint a jelenlegi sorozat. A spin-off sorozat mellett egy színpadi produkciót is felügyelnek majd, amely a Stranger Things univerzumán alapul.

Ezt a színpadi játékot Sonia Friedman (Harry Potter és az elátkozott gyermek) fogja rendezni és Stephen Daldry (Billy Elliot), a híres brit színészpáros, akik már többször dolgoztak együtt a múltban.

A Duffer testvérek a Netflixszel közösen egy új kiadót is alapítottak a jövőbeli együttműködésükhöz (beleértve a spin-off sorozatot is), „Upside Down Pictures” néven. A kiadó fő fókuszában olyan történetek állnak majd, amelyek a Duffer Brothers-t inspirálták, ahol a hétköznapi összecsap a rendkívülivel, és erős karakteríveket tesz lehetővé, amelyek bebizonyítják, hogy a bátorság és a szív legyőzheti a gonoszt.

A spin-off sorozatok mellett a Duffer Brothers új kiadója felel majd Stephen King új minisorozatának, A talizmán című regényének adaptációjáért is. A Steven Spielberg által vezetett Amblin Partners az Upside Down Pictures-szel együttműködve fejleszti ezt a minisorozatot a Netflix számára.

Az Upside Down Pictures áll majd a Death Note második élőszereplős adaptációja mögött is a Netflix számára, amely a japán manga és anime alapján készül. A 2017-es adaptációhoz hasonló egész estés film helyett ez az új adaptáció egy tévésorozat lesz.

-theGeek-

Forrás: Collider

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu