Lollipop Chainsaw remake: a producer reagált az aggodalmakra

Yasuda Yoshimi, a Lollipop Chainsaw remake producere, továbbá a Dragami Games elnöke egy közleményben fejtette ki, hogy pontosan mi is a helyzet a láncfűrészes hölgy körül.

 

A Twitteren Yasuda azt írta, hogy már egy hét telt el a Lollipop Chainsaw remake bejelentése óta, és sok rajongó érdeklődött eziránt. Időt akart szánni arra, hogy a projekttel kapcsolatos gondolatait és akaratát megossza velünk. Az elsődleges céljuk az lesz a remake-kel, hogy aki játszani akar a Lollipop Chainsaw-val, ezt könnyen megtehesse (ezt el is fogadjuk: PS3-ra és X360-ra jött ki a játék…), és nem egy új játék létrehozása volt tervben.

Az ideális elképzelés szerinte is egy remaster lett volna, amiben semmit sem változtattak meg, de nem volt erre lehetőségük, és meg nem lepő módon a licenszelt zenék miatt: tizenhatot közülük nem tudtak betenni a projektbe, és mivel a zene a játék érzését elég erősen kifejezi, inkább egy remake fejlesztése mellett döntöttek, de itt is feladatuk, hogy annyira közel maradjanak egy remasterhez, amennyire ebben lehetőségük van.

Azt is észrevették, hogy spekuláltak a rajongók, miszerint a remake a sztorit módosítani fogja. Yasuda úgy véli, hogy a Lollipop Chainsaw története jelentős mértékben járult hozzá ahhoz, hogy a rajongók megszeressék a játékot, és ők is hasonlóan érzik ezt. Ezért a sztorihoz nem fognak hozzányúlni, sőt, nem tervezik a vizuális stílust sem újragondolni. Az előző bejelentésben megejtett „sokkal realisztikusabb kinézet” gondolat arra utalt, hogy a fejlettebb renderelési technológiát a jelenlegi generációs konzolokon (=PlayStation 5, Xbox Series) hogyan fogják kihasználni. Juliet dizájnja sem fog módosulni: ők hozták létre sok kísérletezés után tíz évvel ezelőtt a modelljét, és náluk jobban senki sem kötődik hozzá.

Aztán kitért a rajongók cenzúrával kapcsolatos aggodalmaira. Ezt ők még nem beszélték meg a platformtulajdonosokkal (=Sony, Microsoft), és emiatt a témáról Yasuda nem sokat tud mondani, de azt kijelentette, hogy szeretnék, ha a remake minél közelebb tudna maradni a Lollipop Chainsaw eredeti változatához. Igen ám, de a Sony mostanában hajlamos a cenzúrára (míg a Nintendo nem, erről régebben írtunk).

Kérdés, hogy ezzel mit ért el…

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu