Tényleg törölték volna a Red Dead Redemption 2 PS5 és Xbox Series-változatait?!

Egy Rockstar-bennfentes szerint a Red Dead Redemption 2 kurrens konzolokra való optimalizálása állítólag a GTA 6 fejlesztésének esett áldozatul.

 

 

Habár a Red Dead Redemption 2 továbbra is az egyik vizuálisan és grafikailag legfejlettebb játék a piacon, sok játékos reménykedhetett egy PS5-ös és Xbox X Series X/S portban, amely jobban kihasználja a jelenlegi generációs konzolok technológiai fejlődését. Sajnos azonban úgy tűnik, hogy a híresztelések, amelyekről már tegnap beszámoltunk, igaznak bizonyultak.

Úgy tudni, a Rockstar állítólag leállította, illetve leállította az RDR 2 továbbfejlesztett változatainak fejlesztését.

A Rockstar nyílt világú westernjén folytatódhat a munka, de a cég jelenlegi tervei szerint most a GTA 6 élvez prioritást, ahogy azt maga a Tez2, majd később a Kotaku is megerősítette nemrég.

Amint arra a Games Radar is rámutatott, a Rockstar sosem erősítette meg, hogy a Red Dead Redemption 2 továbbfejlesztett kiadásán dolgoznak, de a videójáték milliós sikerét és a Grand Theft Auto V-n végzett munkájukat figyelembe véve nem volt hiány a 2018-ban boltokba kerülő blockbuster játék felújításáról álmodozó emberekből. A Rockstar ugyanakkor egyelőre nem nyilatkozott a témában.

Néhány nappal ezelőtt a Tez2 jelentette be, hogy a Rockstar megváltoztatta a Grand Theft Auto IV és az első Red Dead Redemption remasterelésének terveit, és máris azon dolgozik, hogy minden erőforrását a GTA 6-ra koncentrálja, amelyről hivatalosan csak annyit tudunk, hogy már készülőben van.

A változást befolyásolhatta a Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition gyenge fogadtatása, bár az eladások terén jól teljesített.

Mindenesetre ez a hír nagy csalódás a Red Dead Redemption 2 rajongóinak, hiszen nem túlzás kijelenteni, hogy a Rockstar egyik legeslegjobb játékáról van szó, amelynek az optimalizált változatára biztos, hogy két kézzel csaptak volna le az aktuális konzolgeneráció felhasználói.

Forrás: Games Radar

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu