A SEGA továbbra is ígéri, hogy kijavítja a Sonic Origins hibáit

A Sonic Origins a legfeleslegesebb újrakiadások egyike volt (három Mega Drive-os/Genesises, illetve egy Mega CD-s/SEGA CD-s játék…).

 

A Sonic Originsről régebben írtuk, hogy a remasterelésért felelős stúdió, a Headcannon Games alapítója egyáltalán nem örült annak, hogy mennyire is összecsapott munkát adott végül a SEGA ki a kezei közül. Ezt el kell magyaráznunk: a Sonic Origins négy játékot tartalmaz. A Sonic első és második részét Christian Whitehead és a Headcannon hozta össze, míg a Sonic CD remasterelését Whitehead valósította meg a saját Retro Engine-jével. Ezeket a SEGA aztán házon belül fejlesztette ki és kódolta le.

Az eredményről írtuk, hogy finoman szóval is problémás. Azóta eltelt majdnem egy hónap, és a japán kiadónak továbbra is csitítania kell a joggal kritikus közösségét, hogy elmondja: több hibát is ki fognak javítani! Katie Chrzanowski, a Sonic the Hedgehog franchise közösségi médiás menedzsere a Twitteren megköszönte a türelmünket. A csapat eddig is meghallgatta a játékosokat, és most is sok hibajvításon dolgoznak, és amint több információjuk lesz, valamilyen hivatalos üzenettel jelentkezni fognak.

Úgyhogy még azt sem tudjuk, hogy mikor fogják azt a patchet kiadni, de lenne mit kijavítani. A Sonic 3 & Knucklesben a collision detection hibázik, mind a négy játékban glitchek vannak a hangok körül (amik néhol túlzottan el vannak némítva), a szélesvásznú felbontások esetében a keretek hibáznak, Tails mesterséges intelligenciája furcsa.

Egy modder, Xanman eleinte dolgozott is egy nagy modon a Sonic Originshez. A BetterOrigins több bugot és hibát javított volna ki… aztán ezt végül leállította. Azt írta, hogy leállítják a fejlesztést a projekt körül, ugyanis elég mélyen átnézte a Sonic Origins fájljait, és arra a következtetésre jutott, hogy a játék „abszolút sz_r”. Úgyhogy eléggé nagy lehet a baj, ha egyszerűen maguk mögött hagyták az egészet.

A legszomorúbb az egészben az, hogy a Sonic Origins miatt az eredeti játékok már nem érhetőek el például a Steamen. Helyette itt a Denuvóval megspékelt kollekció. No comment.

Forrás: VGC

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu