Rá sem ismernénk John Wickre, ha az eredeti forgatókönyv valósul meg…

MOZI HÍREK – A John Wick producere, Basil Iwanyk elárulta, hogy eredetileg sokkal idősebbnek képzelték el az igazságosztót, mielőtt Keanu Reeves a fedélzetre került.

 

 

Próbáljuk meg Clint Eastwoodot vagy Harrison Fordot elképzelni John Wick szerepében! Ugyanis a franchise producere, Basil Iwanyk eredetileg valamelyikükkel képzelte el a sikeres akciófilm-sorozatot. Az Entertainment Weekly révén új információk derülnek ki az eredeti filmről a They Shouldn’t Have Killed His Dog: The Complete Uncensored Oral History of John Wick, Gun Fu, and the New Age of Action című új könyvből, amelyet Edward Gross és Mark A. Altman írt.

A könyv szerint Derek Kolstad forgatókönyvíró eredetileg 75 évesnek írta John Wick karakterét.

Kicsit hasonlóan az FX sorozatához, a Jeff Bridges főszereplésével készült The Old Man című sorozathoz, a történet először egy jóval idősebb főszereplővel készült, és a címszereplő bérgyilkost követi évekkel a visszavonulása után, mielőtt újra belevágna a játékba. Iwanyk elmondta, hogy az eredeti forgatókönyv elolvasása után Clint Eastwoodot vagy Harrison Fordot képzelte el a főszerepre.

„Az egyik legjobb barátom Charlie Ferraro az UTA-nál, aki elküldte nekem ezt a forgatókönyvet Derek Kolstadtól, a Scorn címűt. A főszereplő egy 75 éves férfi volt, huszonöt évvel azután, hogy nyugdíjba ment. Olyan móka volt, mintha Clint Eastwoodot nézném, amint szétrúgja a seggét. Arra gondoltam: >>Oké, valószínűleg van egy-két név, akivel ezt meg tudnád csinálni: Clint Eastwood, Harrison Ford.<< Ezen kívül nem tudom, hogyan raktam össze ezt a filmet. De a John Wick forgatókönyvének hangvétele felforgató és nagyon szórakoztató volt. Nagyon világos érzelmi szálakkal és egy nagyszerű előzménnyel rendelkezik egy akciófilmhez.”

A sztori végül megváltozott, miután Keanu Reeves is beszállt a történetbe. A John Wick fejlesztésének korai szakaszában Iwanykot véletlenül megkérdezték, hogy van-e Reeves számára elérhető akciófilmszerep. Bár Reeves sokkal fiatalabb volt, mint ahogy a karaktert megírták, mégis megkapta a forgatókönyvet, hogy felmérjék, érdekelné-e a filmben való szereplés.

„A másik legjobb barátom a világon, ez a srác, Jimmy Darmody, ügynök a CAA-nál, aki akkoriban Keanut képviselte. Azt kérdezte: >>Van valami akciófilmje Keanu Reevesnek?<< Emlékszem, azt gondoltam magamban: >>Keanu az elmúlt 25 év egyik legnagyobb akciósztárja – mi történt vele? Mit csinált?<< Ő pedig A Tai Chi harcosa című filmjét rendezte, és a 47 Roninban játszott.”

„Odaadtuk neki a forgatókönyvet, és azt mondtuk neki: >>Nyilvánvaló, hogy nem vagy 75 éves<<„.

Ma már tudjuk, hogy a döntés, hogy Reeves-szel a szerepben megfiatalítják a John Wicket, kifizetődött, hiszen az akciófilm-sorozat hihetetlenül sikeres lett. A negyedik film jelenleg is készül, a tervek szerint 2022. március 24-én mutatják be, és egy ötödik film is tervben van.

Forrás: Entertainment Weekly

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu