Assassin’s Creed-hírek: több játék is készülőben, de akadnak problémák…

Az Ubisoft több bejelentése nyomán újabb hírek látnak napvilágot a különböző fejlesztés alatt álló Assassin’s Creed-játékokról, köztük az új Red projektről és a már korábban beharangozott Riftről.

 

 

Az Ubisoft július 21-i pénzügyi jelentése szerint több Assassin’s Creed projekt is fejlesztés alatt áll. Ez nem feltétlenül újdonság azok számára, akik ismerik a franchise fejlesztési ciklusát vagy az Ubisoft nagy méreteit, és eddig is sok játékról számoltak be – ám mégis akad néhány friss információ. Az Assassin’s Creed Red kódnevű projekt állítólag a nagyobb Infinity tervezet része, és lehetséges, hogy ez a cím a Japánban játszódó Assassin’s Creed-játék, amelyről korábban már beszámoltak.

Az Assassin’s Creed Infinity azonban egy kicsit zavaros.

Amit a játékosoknak tudniuk kell, hogy egy „hub” játékról van szó, többféle beállítással, és ez lesz az Assassin’s Creed franchise következő fővonalbeli része. A részletek szűkösek, de tekintve, hogy egy élőszereplős címről van szó, az Infinity egy maroknyi beállítással fog megjelenni, és az út során bővül majd. Úgy hangzik, hogy az Assassin’s Creed Red az egyik ilyen cím, és a hírek szerint Ázsiában, valószínűleg konkrétan Japánban játszódik.

Meg kell jegyezni, hogy egy másik pletyka szerint az új Assassin’s Creed helyszín az aztékok lesznek. Lehetséges, hogy ez az azték helyszín az  Infinity egyik induló helyszíne, vagy egy másik projekthez köthető, ami az Assassin’s Creed Rift címet viseli.

 

 

 

 

Bagdadi mesék

 

Erről először a Bloomberg számolt be, és állítólag korábban az Assassin’s Creed Valhalla kiegészítője volt, amit az Ubisoft teljes értékű címmé alakít. Állítólag kisebb léptékű lesz, a lopakodásra koncentrál, Basimmal a főszerepben, és Bagdadban játszódik – ami valószínűleg azt jelenti, hogy Basim eredetét kutatja, mielőtt Loki tudata átvette volna az irányítást.

Néhány rajongó megdöbbenésére úgy tűnik, hogy nem minden megy zökkenőmentesen az Assassin’s Creed Rift számára.

A hírek szerint az Ubisoft úgy döntött, hogy a címet önálló játéknak szánja bővítés helyett, hogy kitöltse az Ubisoft kiadási ütemtervében lévő lyukakat, ami a kisebb lépték miatt logikus is, de a Kotaku forrásai valamilyen okból kifolyólag azt mondták, hogy „a játék a sietős befejezés ellenére is új kihívások elé került”.

A játék gyorsabb átfutási ideje mellett, ami a legjobb esetben is megkérdőjelezhető döntés, úgy tűnik, hogy néhány probléma is felmerült. A Kotaku, pontosabban annak forrásai ennél többet nem tettek hozzá, de ez nem éppen reménykeltő hír. Bármi is legyen az, remélhetőleg a fejlesztési ciklus sínen marad és jobban felkészülhetünk a megjelenésre.

Basim a franchise egyik legnépszerűbb karaktere az utóbbi időben, köszönhetően a Valhallában játszódó szívszorító és izgalmas történetének. Egyértelmű, hogy nagy jövője lesz, talán az Assasin’s Creed Infinityben, de a karakter Valhalla előtti felfedezése csábító horog. A klasszikus játékok, sőt, a Valhalla sok rajongója is a Riftre özönlene a megjelenéskor, így talán most még fontosabb, mint az Infinity.

Hogy mi lesz a Riftből, még nem tudni, de ha valóban sietős a kiadás, akkor hamarosan többet is megtudunk majd.

Az Ubisoft szeptemberre tervezi az „Assassin’s Creed jövője” eseményt, bár lehet, hogy ez is az akkorra tervezett Ubisoft Forward része lesz, de akárhogy is, az Infinity és/vagy a Rift valószínűleg ott lesz.

Forrás: Kotaku

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu