Ilyen lenne egy nyílt világú Breaking Bad játékadaptáció [VIDEO]

Az Unreal Engine 5 segítségével komoly játékot lehetne a franchise-ból készíteni.

 

A Breaking Bad sorozat (ami sajnos a magyar szokásokat követve egy bugyuta alcímet is kapott, így Breaking Bad – Totál szívás néven lett lokalizálva…) jóformán a kezdetektől fogva nagy sikereket ért el, így a televíziós bűnügyi drámák között is az egyik legjobbnak tekinthető. Az utolsó, ötödik évad után aztán készült egy film is, ami El Camino: A Breaking Bad Movie néven látott napvilágot 2019-ben. (Itt is megemlítjük a magyar címet, amit inkább nem kommentálnánk: El Camino: Totál szívás – A film.) De a történet itt nem ért véget, ugyanis egy előzménytörténetet is láthatunk a Better Call Saul jóvoltából. Szerencsénkre az augusztusban befejeződő, jelenleg hatodik évadánál tartó széria nem kapott magyar alcímet.

A videojátékos érintettség viszont csapnivaló. Volt egy mobilos játék, de az messze nem azt a szintet képviselte, amit egy konzolos, PC-s AAA projekt képviselt volna. Ezt a hiányosságot próbálta betölteni a Teaserplay néven futó YouTube-os, aki az Unreal Engine 5-tel elképzelte, milyen is lehetne, ha egy nagyobb játékkiadó megkapná a licenszet. A Metahuman segítségével újraalkotta Walter White-ot és Jesse Pinkmant is (ezt a technológiát először a Mátrixos Unreal Engine 5 techdemóban láttuk), de talán előbbi jobban néz ki. A rajongói elképzelésből nem maradt ki a sugárkövetés (ray tracing), a komolyabb tükröződés, továbbá a Lumen és a Nanite technológia sem, így az Egyesült Államok New Mexico államának legnagyobb városa, Albuquerque nem néz ki rosszul.

A trailerben Walter White a drogkereskedelem mellett a lakókocsijában aszfalton és terepen is vezet. A sorozatból több mondat be lett vágva (pl. a Skyler White alsóneműjének néhány kellemetlen pillanatot okozó „I am the danger… I am the one who knocks”, ami magyarul kb. úgy hangzik, hogy „Én vagyok a veszély, aki kopog”). Egy jármű azért felrobban a videóban. És a nézőknek az arcok animációját leszámítva tetszett a koncepció.

Az AMC miért nem próbálkozott a játékadaptációval? Csak nem félnek, hogy a The Walking Dead többszöri kudarca után itt is befürödnének…?

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu