Nem mindenkinek tetszik, hogy női főszereplője lesz a Grand Theft Auto VI-nak!

Sajnos nem csak maga a játékipar szenved a túlzottan elszabadult szexizmustól (elég csak a Ubisoft és az Activision Blizzard esetére gondolni…), hanem „a másik térfél” is küszködik vele…

 

A héten hallottunk arról, hogy a Grand Theft Auto VI női főszereplővel fog rendelkezni. Az erre érkezett reakciók nem egyöntetűek. Van, aki csak azt várja, hogy a játék megjelenjen, ami teljesen érthető, hiszen lassan kilenc éve, hogy a Grand Theft Auto V megjelent PS3-ra és X360-ra (és a GTA IV előtte öt és fél évvel jött ki, úgyhogy tényleg sok idő kell a Rockstarnak…). Egy tábor viszont nemtetszését fejezte ki, miszerint „a Rockstar Games woke lett”.

Ez a gondolatmenet kb. oda vezethető vissza, hogy nekik egyfajta halálos bűn, hogy női főszereplőt kap a sorozat, amiben eddig férfi karaktereket vittünk el az utcai harcos szintről a mindent uraló királyi pozícióba. Ez még rendben is volna, mert azért mégis lehet véleményt formálni valamiről (igaz, nagy eséllyel, főképp politikai esetben, erre jönne a talán állampári had, ami erre többször gyakran nevetségesen hibás magyarral küld el minket a fenébe), de ott már érdekes a helyzet, amikor egy politikus is nemtetszéséről ad hangot.

Lavern Spicer neve errefelé biztosan nem ismerős, de a Twitteren annyit írt, hogy „A Grand Theft Auto VI woke lesz, és emiatt csődbe is fognak menni”. Spicer egy kongresszusi jelölt a republikánusoknál. De olyat is olvasni másoktól, hogy már megint kezdődik az egész, és emiatt azt jósolja, hogy egy női prostituált, illetve egy sztriptíz bár sem lesz az új Grand Theft Autoban. Egy másik vélemény szerint ezt senki sem akarta, és nem tudja, hogy miért lett hirtelen rossz, hogy főleg a férfiakra tervezett termékek is léteznek a piacon.

Az egészhez csak annyit tennénk hozzá, hogy a játékból még egyetlen másodpercnyi játékmenetet sem láthattunk, de ha már most is ennyire megosztó a Grand Theft Auto VI, még vissza fogjuk sírni a 2000-es évek második felét, amikor is egy amerikai ügyvéd, Jack Thompson minden erőszakot a játékokra fogott…

Forrás: PSL

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu