PlayStation 5: viszlát, Accolades!

Nem lenne meglepő, ha nem sokan hallottak eddig a több mint másfél éve elrajtolt konzol funkcióinak egyikéről.

 

Az Accolades magyarul Elismeréseknek fordítható. Ilyesmit akkor kapunk, ha a PlayStation 5-ünkkel online játszunk, és egy másik játékos küld egy olyan üzenetet (nem az üzenetküldővel!), hogy jó munkát végeztünk. Hányunkkal történt meg ez? Nem túlzás, ha sokunknak semmi ilyen emléke nincsen, és talán éppen emiatt nem meglepetés az sem, hogy a Sony csendben is, de tervezi a funkció kiiktatását…

„2022 őszén a PlayStation 5 Accolades funkciója már nem lesz támogatott. A funkciót nem használták olyan mértékben mint amire számítottunk, ezért újrafókuszáljuk erőfeszítéseinket. Arra biztatjuk a közösséget, hogy továbbra is küldjenek pozitív üzeneteket egymásnak,” olvashatjuk a PlayStation weboldalán. Legalább nem lehet mondani a Sony-ról, hogy nem próbálkoztak. El lehet még ismerni a játékokban a csapattársunkat vagy akár az ellenfelünket is, ha valóban korrekt játékmenetben volt velük (vagy ellenük) részünk. Nem lenne nagy meglepetés, ha a Warner Super Smash Bros.-klónja, a MultiVersus innen vette volna az ötletet a játék „pirítósaihoz”. (Igen. Pirítósaihoz, de itt a Mortal Kombat-féle dicséretre kell gondolni, vagy még inkább a játék egyik fizetőeszközére, amit a többi játékosnak adhatunk, és kaphatunk is tőlük.)

Az elképzelés nem volt tehát rossz, de a Sony talán nem vette komolyan a a szükséges marketinget, mert ha sokak számára első alkalommal bukkan fel, hogy a konzol rendelkezik egy ilyen funkcióval, akkor erről nem a játékosok tehetnek, mert ha ők nem tudják, hogy a PlayStation 5-ben ott az Accolades, akkor azért őket nem okolhatjuk. Az akció-reakció révén ha a Sony nem hirdette a lehetőséget, ne csodálkozzon, ha a játékosok sem vették igénybe!

A legszomorúbb az Accolades távozásában az, hogy ez a funkció már a konzol rajtjakor is ott volt a PlayStation 5-ben. Tehát több mint másfél év után talán most hallhattunk először róla. Ezért csak egy szarkasztikus taps illeti a Sony-t…

Forrás: VG247

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu