Sony: az új PlayStation Plus-modell és a nagyobb PlayStation 5-készlet a kulcs

A cég szerint ez a két elem fontos ahhoz, hogy a jelenleg nem teljesen fényes szituációt meg tudja fordítani.

 

A Sony abban reménykedik, hogy a három előfizetési kategóriával rendelkező PlayStation Plus mellett a nagyobb PlayStation 5-kínálat segíteni fog a játékosok lekötésének csökkenő tendenciájának megfordításában. A cég negyedéves pénzügyi jelentésében Totoki Hiroki, a Sony ügyvezető elnökhelyette és pénzügyi vezetője azt mondta, hogy a 2021 április-június negyedévvel összevetve a játékmenetre szánt idő az előző negyedévben 15%-kal csökkent, de a június 3%-kal erősebb volt májusnál (ám ez is egy 10%-os elmaradás lett a tavaly júniusi adattal szemben).

Totoki szerint ez egy sokkal alacsonyabb játékoslekötési eredmény volt mint amit a cég előrejelzett. A fő indok szerinte az volt, hogy a játékipar, a játékpiac növekedési tempója belassult, ugyanis több lehetősége lett a közönségnek kiszabadulni a négy fal közül, mivel a koronavírus-világjárvány a fontosabb piacokon visszaszorult. A több játékos lekötését tehát a több piacra bocsátott PlayStation 5-tel, illetve a PlayStation Plus szolgáltatással akarja elérni a cég 2022 második felében.

Írtuk már, hogy a PlayStation Plus jelenleg szintén valamelyest megtorpant, de a Sony igyekszik hirdetni a szolgáltatását, ami valóban többet kínál az eddigieknél, de ezt magasabb áron teszi, ha mindent szeretnénk (a havi három ingyen játék mellett a kipróbálható demókra, a felhőből futtatható PS3-as játékokra, a PlayStation 4-es, PlayStation 5-ös játékkönyvtárra, továbbá az eléggé gyengélkedő PS1-es, PS2-es és PSP-s játékokra gondolunk).

Totoki abban is bizakodik, hogy 2022 utolsó negyedévében a nagyobb játékok megjelenése (ilyen például a God of War: Ragnarok is, ami PlayStation 5-re és PlayStation 4-re jön november 9-én) is meg fogja tolni a Sony szekerét, és nem változtatott a cég az elvárásain: 2023 márciusának végére 80 millió eladott PlayStation -öt akarnak elérni. A Sanghajban látott lezárások után a Sony ellátási láncában is pozitív fejlemények vannak, és ezért a tervek szerint a karácsonyi időszakra több konzolt fognak a boltokba vinni.

De drágább lesz-e a PlayStation 5…?! (Nem a gyenge forint miatt, hanem azon túl!)

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu