Samurai Maiden: cross-gen történelmi japán hentelés [VIDEO]

A D3 Publisher és a Shade bár a Microsoft platformjait kihagyja, komoly játék lehet a SAMURAI MAIDENből, amit mi nem fogunk így írni.

 

Lefordítva közöljük a kiadó, a D3 jellemzését az élőhalottakat kaszaboló, a XVI. századi Japánban játszódó játékról, főszerepben Tamaori Tsumugival: „A Samurai Maiden egy középiskolás diák történetét követi, aki egy unalmas történelemóra után elalszik, és egy történelmi személyiség, Nobunaga Oda mellett ébred fel, aki Japán első nagy egyesítőjeként ismert. Ők ketten az égő Honnoji templomban találják magukat, ahol megnyílt az alvilág. A kardvívás művészetét hobbiból gyakorló Tsumugi hirtelen tényleges harcban találja magát, amikor a kétségbeesett Nobunaga megajándékozza a gonosz védelmező pengével, és belép az alvilágba, hogy véget vessen a szerencsétlenségnek. Még Tsumugi (aki bevallottan gyenge történelemtanuló) is felismeri, hogy Nobunaga a Sengoku-korszak hőse, és megérti, hogy fel kell nőnie ehhez a bizarr alkalomhoz.

A Samurai Maidenben a játékosok Tsumugi erőteljes kardforgatásával élőhalott ellenségek tömegeit mészárolhatják le. A stílusos kombinált támadásokkal és erős ellencsapásokkal Tsumugi jól fel van szerelve a zombik csoportjainak és a kemény főnököknek a legyőzésére – de mint modern kori diák, nem képes kiharcolni az alvilágból az utat! Tsumugi azonban nem az egyetlen harcos a játékban: a Honnoji templomban találkozik három barátságos nindzsával, a Gokage néven ismert csoporttal, akik úgy döntenek, hogy vele együtt dacolnak az alvilággal. A Gokage tagjai: Iyo, egy szorgalmas nindzsa, aki különféle eszközökkel rendelkezik, Hagane, egy idősebb nindzsa, akinek mechanikus teste van, és Komimi, egy zseni, aki egy egyedi jutsuval rendelkezik. Utazásuk során a csapat veszekszik, nevet és harcol egymás mellett, és közben új kötelékeket kovácsolnak.

Utazásuk során a játékosok képesek lesznek használni a „Gokage-rendszert”, amely lehetővé teszi Tsumugi kardstílusának és a Gokage hatalmas ninjutsujának gyors kombinálását. A szamuráj vágó és szúró támadásaitól kezdve a nindzsák drótkarján, a fagyasztó jin-jang jutsuján és a különböző kunai támadásokon át a játékosok ezt a kétféle támadási módot használhatják majd fel, hogy átverekedjék magukat az élőhalott ellenségek hadain. Emellett a csoportnak feloldható különleges képességei is vannak: amikor Tsumugi és The Gokage szellemei felfokozódnak, akkor ajkuk összezárásával feloldhatják ezeket a képességeket. Azonban ki kell építeniük egymás iránti bizalmukat, mielőtt ezeket a különleges, egyesített képességeket a harcban kibontakoztathatják. Vágj át a Sengoku korszak gonoszságain, miközben kapcsolatokat építesz ki a Sengoku leányokkal, miközben a templom lángol. A szamurájok szeletelnek, míg a nindzsák kockáztatnak, hogy elpusztítsák a Honnoji templom alvilágát – vajon képesek lesznek-e újraírni a történelmet?”

De érdemes a Clouded Leopard Entertainment, az ázsiai verzió kiadójának áttekintését is közölni: „A virágok közül a legjobb a cseresznyevirág, a szamurájok közül pedig a legjobb JK! Győzd le a szörnyeket a Hadakozó fejedelemségek időszakában stílusos kardforgatással! Fojtogató fekete füst egy lángok által felemésztett templomból. Katonák dühödt kiáltásai visszhangoznak a megszentelt területen. És az előtted álló szakállas férfi nem más, mint… Oda Nobunaga?! JK szamurájt, a kardforgató mestert a Honnoji templomba hívják a Hadakozó fejedelemségek korszakában! Neki és nindzsa-lányainak be kell jutniuk a templom alvilágába, amelyet a pokol lakói lepnek el! Az Árnyékőrség rendszerében JK szamuráj kardforgató képességeit a nindzsa-lányok nunjutsujával kombinálják, hogy eltöröljék ellenségeiket. Fergeteges csaták bontakoznak ki, amikor a csapatodat a csók művészetére, vagy a Kuchizuke no Jutsura, és még sok másra is kiképzed! Öljétek meg a Hadakozó fejedelemségek korának démonait, és kössetek köteléket a gyönyörű szűzlányokkal egy vadonatúj lányos kardforgatós akciójátékban!”

A prológus kicsit szűkít azért ezen: „Nobunaga Oda, a Honnoji-incidens 1582-ben… 1582…? Tsumugi Tamaori iskola után egyedül az osztálytermében tanul a büntetés alatt. A történelem nem az erőssége. Különösen nem szereti, ha dátumokat kell megjegyeznie. „Örülök, hogy nem ebben a korszakban születtem” – motyogja magában. A tankönyvének minden egyes oldala, amely a történelemnek ezzel a korszakával kapcsolatos, csatákról szóló történetekkel van tele. Ez Tsumugi utolsó tiszta emléke, mielőtt elájul…

Amikor felébred, már nem egy osztályteremben van, hanem egy lángokban álló templomban: Honnoji. „Ha nem akarsz meghalni, harcolnod kell” – mondta egy szakállas férfi, aki Nobunaga Odának nevezte magát. Tsumugi azonban nem tudja megmondani, hogy ez az igazi Nobunaga Oda-e, mivel a történelemkönyvekben csak fametszetek szerepelnek. Csontvázak tömege özönlik be a templomba. Tsumugi kezébe adnak egy hosszú japán kardot. Nem olyan hamis, mint a vívóedzéseken használtak. Ez egy igazi kard volt. „Úgy látszik, nincs más választásom! Ha harcolnom kell, akkor teljes erőmből harcolni fogok!” 1582. június 2., a Honnoji incidens. Oda Nobunaga, a Hadakozó fejedelemségek korának hőse utolsó napjaiban egy JK nevű lányt belevetnek a harcba. Ez talán egy kicsit feldobja a történelemkönyveket…”

A Samurai Maiden valamikor télen fog világszerte megjelenni PlayStation 5-re, PC-re (Steam), PlayStation 4-re és Nintendo Switch-re.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu