Breaking: az HBO Max bezárja a teljes „Max Originals” részlegét – tucatnyi show-t törölhetnek!

MOZI HÍREK – Egy friss jelentés szerint az HBO Max leállítja a forgatókönyves tévésorozatokkal foglalkozó részlegét, és elbocsátja a fejlesztő személyzet jelentős részét.

 

 

A Discovery+ integrációjának küszöbén az HBO Max állítólag azt tervezi, hogy a jövőben nem készít több külsős fejlesztésű tévéműsort. Az HBO Max streaming szolgáltatása amellett, hogy több tucat Warner Bros. filmet is befogad, „Max Originals” néven eredeti filmek és sorozatok tömkelegét kínálja. Ezek a Max Originals tartalmak megkülönböztethetőek a fővonalbeli HBO márkától és csatornától, amely olyan slágerekről ismert, mint a Trónok harca, a Barry és az Eufória, és olyan címeket tartalmaz, mint a Tokyo Vice, a Peacemaker és az A zászlónk halált jelent.

A Warner Bros. és a Discovery tavalyi fúziója óta elindultak a tervek az HBO Max és a Discovery+ streaming-szolgáltatások összevonására.

Hónapokig nem volt világos, hogy ez az integráció hogyan néz majd ki, de David Zaslav, az új vezérigazgató irányításával a közelgő fúziónak már vannak áldozatai az HBO Max eredeti tartalmainak formájában. Az eddigi legnagyobb áldozat a Batgirl, amely a tervek szerint Leslie Grace főszereplésével és Brendan Fraserrel a főgonosz szerepében készült volna, de a projektet a közelmúltban félretették, miután a hírek szerint rosszul sikerült tesztvetítéseket követően. Nemrég derült ki, hogy számos műsort csendben eltávolítottak a platformról egy nagyobb adóleírás részeként, ami sokakat arra késztetett, hogy megkérdőjelezzék, mi lesz a jövője a streameren lévő számos más produkciónak.

Most azonban a The Wrap új jelentése szerint az HBO Max teljesen megszünteti a szkriptes tévéműsorok részlegét, és azt beolvasztják az HBO-ba.

 

 

A zászlónk halált jelent (Our Flag Means Death)

 

 

A jelentés szerint az HBO Max fejlesztőcsapatának 70%-át elbocsátják, és az HBO állítólag kevesebb forgatókönyves sorozatot fog kínálni.

Fontos megjegyezni, hogy ez a változás nem feltétlenül jelenti azt, hogy az összes létező Max Originals scripted sorozat megy a kukába. A Peacemaker alkotója, James Gunn például nemrég megerősítette, hogy a sorozata biztonságban van az HBO Max általános átszervezései közepette. Ez azonban azt jelenti, hogy ha valamelyik sorozat túl is éli az egyesülést, akkor valószínűleg nem lesz többé Max Originals, hanem beolvad az HBO fővonalbeli márkájába, olyanok mellé, mint a Sárkányok háza vagy az Eufória.

Még nem tudni, hogy a Discovery+ HBO Maxba való integrálásával milyen további címeket törölnek vagy távolítanak el a streamerről, de a fogyasztók nyilvánvalóan tapasztalják, hogy a streaming platformokon mennyire feláldozhatóak a tartalmak. Úgy tűnik, hogy a döntések végső soron egy olyan platform kialakításához kötődnek, amely nem zavarja össze az új előfizetőket a márka és a tartalomkínálat tekintetében, de sok meglévő HBO Max-felhasználó (és az olyan sorozatok rajongói, mint például a kiváló A zászlónk halált jelent) most azon tűnődhet, hogy vajon néhány hét múlva még létezni fognak-e kedvenc sorozatai és filmjei.

Forrás: The Wrap

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu