Még véget sem ért a Better Call Saul, de Vince Gilligan már új sorozaton dolgozik!

MOZI HÍREK – A Breaking Bad és a Better Call Saul rajongói várva várják a kreatív géniusz következő televíziós vállalkozását.

 

 

Ahogy a Better Call Saul hat évadjának vége felé közeledik, Vince Gilligan talán végleg kilép a Breaking Bad univerzumából, amelyet az eredeti sorozattal 2008-ban teremtett meg. A két sorozat és a spinoff-film sikeres futása példátlan: a Breaking Bad két Emmy-díjat nyert a Kiváló drámai sorozat kategóriában, a Better Call Saul pedig összesen 46 Emmy-jelölést kapott, ebből hetet az idei utolsó évadért. Ezen kívül a rajongók és a kritikusok az El Camino: A Breaking Bad Movie című filmnek is örültek, amely 4 Emmy-jelölést, köztük a Kiváló tévéfilm jelölést is bezsebelte.

A franchise népszerűségét tekintve természetes, hogy a rajongók kíváncsian várták, min dolgozik Gilligan legközelebb.

A Deadline beszámolójának köszönhetően tudunk néhány részletet a folytatásos sorozatáról. Állításuk szerint a sorozat teljesen eredeti ötlet lesz, és messze el fog térni a Breaking Bad világától. Ehelyett inkább Gilligan egy korábbi munkájára, az X-akták című sorozatra hasonlít, ahol az emberi állapotra fókuszált, hasonló témákat vizsgálva a valóság elhajlításáról, miközben az emberiség hajlamait mutatja be.

A sorozatot az Alkonyzónához (The Twilight Zone) hasonló, kevert, földhözragadt, mégis misztikus zsánerdrámaként írják le. A mi világunkban játszódik, néhány csavarral, az emberekre összpontosít, és az emberi állapotot vizsgálja váratlan és meglepő módon.

Gilligan munkájáért már most 8-9 csatorna áll sorba, hogy meghallgassa. Az alkotó írt egy anyagot, amely a pitchhez kapcsolódik majd, és amely képet ad a vevőknek az általa felépített világról és hangvételről. A Deadline értesülései szerint a sorozat több évadon keresztül fog játszódni, messzebbre mutató történetszállal. A rajongók mindenesetre tetszeni fog, akárhogy is dönt Gilligan a következő projektjével kapcsolatban, hiszen ő az elmúlt évtizedek egyik legkedveltebb tévés alkotója.

Gilligan bevallotta, hogy el akarja hagyni a Breaking Bad és a Better Call Saul világát, legalábbis egyelőre. Az AMC blogközleményében Gilligan a korábbi projektek iránti szenvedélyét közvetítette, miközben megosztotta izgatottságát azzal kapcsolatban, hogy min dolgozik legközelebb.

„Egy új sorozaton dolgozom. Hamarosan be fogom mutatni, és nem is különbözhetne jobban a Breaking Bad-tól és a Better Call Saul-tól.”

„Remélem, hogy eladható lesz, és bízom benne, hogy az embereknek tetszeni fog. Sosem lehet tudni, de nagyon izgatott lennék, ha elkészülne. Azt hiszem, titokban a szívem mélyén szeretném újraforgatni a Breaking Badet valamikor, de azt hiszem, ehhez még éveknek kell eltelnie.”

Forrás: Deadline, AMC

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu