Amy Hennig egy új, csapat-fókuszú Marvel-játékon dolgozhat?!

A Disney elárulta, hogy mit tartogat a Marvel, a Skydance Media és Amy Hennig a D23-on megrendezésre kerülő játékbemutatóra.

 

 

Amy Hennig Marvel-játéka az egyik a két cím közül, amelyet az iparági veterán a Skydance New Media részeként fejleszt, amely egy viszonylag új részleg a Skydance-en belül, amelyhez az egykori Uncharted-rendező 2019-ben csatlakozott. Az említett Marvel-játék volt a divízió első címe, amelyet a Marvel Entertainmenttel közösen jelentettek be 2021 októberében, és amelyről úgy tudni, hogy egy narratíva-központú akció-kalandjáték lesz. A Skydance 2022 áprilisában követte a bejelentést, miszerint a Lucasfilm Gamesszel közösen egy másik ilyen játékon is dolgozik, amely a Star Wars-univerzumban játszódik – ezeket is láthatjuk majd szeptemberben a Disney D23 rendezvényén.

Korábban kevés információt osztottak meg nyilvánosan a játékokról, a műfajon, illetve a narratívára való összpontosításon túl, ami nem meglepő, tekintve Hennig Naughty Dognál töltött szolgálati idejét.

Úgy tűnik, hogy ez a Hennig-vezette Skydance Star Wars-játéka esetében sem fog egyhamar megváltozni. Ennek ellenére a Disney megerősített néhány további információt a stúdió közelgő Marvel-játékáról, amely a D23 Disney and Marvel Games Showcase részeként kerül bemutatásra. Egy sajtóközleményben a Disney azt mondja, hogy a cím egy csapatalapú „ensemble játék” lesz, amiben több hős fog szerepelni, nem pedig egyetlen karakterre koncentrál.

A következő kérdés tehát az, hogy a játékban a hősök véletlenszerű gyűjteménye lesz-e, vagy a Marvel hatalmas képregénytörténetének számos csapata közül valamelyik lesz a főszereplő?

Bár a Bosszúállók és a Galaxis Őrzői a popkultúrában a legismertebb csapatok, és biztos választásnak számítanak, ők már szerepeltek névadó játékokban, köszönhetően a Marvel és a Square Enix együttműködésének. A játékosok is biztosra vehetik, hogy a Midnight Suns sem lehet az, mivel a természetfeletti fókuszú csapat a Firaxis Games saját taktikai stratégiai játékának főszereplője.

Azonban a Marvel sem szűkölködik lehetőségekben, ha a Hennig-féle Skydance úgy döntött, hogy nem a fent említett csapatok egyikére koncentrál.

A két legbiztosabb, legismertebb lehetőség a Fantasztikus Négyes vagy az X-Men lenne, habár az utóbbiakat már szép számmal láthattuk videójátékokban.

A Skydance dönthetne úgy is, hogy néhány kevésbé ismert csapatra koncentrál, mint például az X-Force, a Defenders, az Alpha Flight, a Thunderbolts vagy a West Coast Avengers, és mindegyik csapat egyedi fordulatot adhatna a Skydance játékának, például a Thunderbolts gonosztevőkből és antihősökből álló névsora, akik egy kicsit erőszakosabbak lehetnek, vagy a West Coast Avengers, ahol a fejlesztők olyan humorosabb hősökkel játszhatnak, mint Squirrel Girl, alias Mókuslány.

Forrás: Business Wire

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu