Phil Spencer Xbox-vezér érdekes gondolatokat osztott meg a konzol-exkluzivitásról…

TECH HÍREK – Az Xbox-főnök Phil Spencer úgy hangzik, mintha nagyrészt túl lenne az exkluzivitások gondolatán, legalábbis egy bizonyos fajtájukon.

 

 

Phil Spencer, a legendás Xbox-vezető a Bloomberg kérdésére a készülék-specifikus exkluzívok jövőjéről beszélve azt válaszolta, hogy a jövőben „egyre kevesebbet” lát belőlük, amit a játékosok számára pozitívumként fogalmazott meg.

„Lehet, hogy a háztartásodban véletlenül veszel egy Xboxot, én pedig egy PlayStationt, és a gyerekeink együtt akarnak játszani, de nem tudnak, mert rossz műanyagdarabot vettünk, amit a tévéhez csatlakoztatunk. Nagyon szeretjük, ha több játékost tudunk bevonni a súrlódások csökkentésébe, ha az emberek biztonságban érzik magukat, amikor játszanak, ha lehetővé tesszük számukra, hogy megtalálják a barátaikat, játszanak a barátaikkal, függetlenül attól, hogy milyen eszközzel játszanak – szerintem hosszú távon ez jót tesz ennek az iparágnak.”

„Rövid távon viszont lehet, hogy néhány vállalatnál vannak olyanok, akiknek ez nem tetszik. De azt hiszem, ahogy túllépünk a nehézségeken, és látjuk, hogy ez az iparág hol tud tovább növekedni, ez bebizonyosodik, hogy igaz.”

Természetesen 2022-ben különböző típusú exkluzivitások vannak. Míg a Microsoft már jó ideje lemondott az eszközspecifikus-exkluzivitásról, játékai PC-n és néha más konzolokon is megjelennek, addig nem minden platform fizikai. Phil Spencer nyilván nagyban fogad az Xbox Game Pass szolgáltatására, és sok-sok milliárd dollárt költött arra, hogy stúdiókat szerezzen be, hogy előfizetéses és streaming-exkluzív játékokat készítsenek nekik.

Phil Spencernek már nem érdeke, hogy egy konkrét „műanyagdarabhoz” kössön minket, de az biztos, hogy örülne neki, ha mindannyiunkat (és a hitelkártyaadatainkat) az Xbox Game Passhoz kötnék.

Ha már az exkluzivitásokról és a Microsoft új stúdiókra való éhségéről beszélünk, Spencer „jól érzi magát” azzal kapcsolatban, ahogy az Activision Blizzard tervezett 69 milliárd dolláros felvásárlása halad, miközben az üzletet világszerte vizsgálják a szabályozó hatóságok…

„Jól érzem magam a fejlődéssel kapcsolatban, amit elértünk. […] Soha nem kötöttem még 70 milliárd dolláros üzletet, így nem tudom, mit jelent a magabiztosságom” – mondta Spencer. „Azt mondhatom, hogy a megbeszéléseink pozitívnak tűnnek.”

Ti mit gondoltok? Vajon a konzolos exkluzivitás valóban a végét járja?

Forrás: Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu