Minőségjavítás helyett csak idegességet hozott magával a BioShock új frissítése!

Mindez köszönhető a Take-Two mohóságának: nem elég pusztán a Steamen keresztül elindítani a játékot, hanem egy köztes launcher is implementálva lett… de ez további problémákat okozott.

 

A BioShock első két része és a BioShock Infinite felújított kiadása nemrég egy patchet kapott, és a patch note-ban mindössze annyit lehet olvasni, hogy a játék használhatóságát javító frissítések történtek. Csakhogy ez nem igaz: egyrészt kötelező lett a 2K (=Take-Two) fiókunk linkelsése, és a játékokat innentől a 2K launcheren keresztül kell futtatni a Steames bootolás után, és a Take-Two új megoldásában egy digitális bolt is van, ahonnan tartalmakat lehet vásárolni. Tehát ez olyan, hogy a Steamen megveszünk valamit az Electronic Artstól, és utána mégis kell az Origin.

Ez már önmagában is a „mi a francnak kellett ez?” kategóriát feszegeti, de sajnos a történet nem ért itt véget. A launcher ugyanis problémákat okoz azoknak, akik a Protonon keresztül, esetleg Steam Decken játszanának, ugyanis így lényegében a BioShock Infinite Linuxos verziója játszhatatlan lett. A videojátékos Linux subredditen többen panaszkodnak, ugyanis az eddig tökéletesen működő játékot tönkrevágott egy frissítés, ami a Steam és a játék közé beékelt egy köztes programot. A játékok Steames értékelésein is emiatt nem csoda, hogy negatív értékelések bukkantak fel. Van, aki inkább egy régebbi verziót tölt le (ha megvan nekik eredetiben a Steamen, ez biztonsági másolatként legális is, hiszen jogos indokból történik a kalóz kópia futtatása: nem működik a valódi változat…), hogy inkább azzal játsszon a kényelmetlenség helyett.

A GamingOnLinux szerint a BioShock Infinite natív Linuxos verziója bekrepált, de a másik két játék a Steam Decken működött a Proton 7.0.4-es verziójával, ám ha egy Linuxos PC-n próbálkozunk, változó esélyünk van a működésre. Ez pedig a Take-Two-nak okozhat még fejtörést, miközben amúgy elmehet a cég a fenébe, hogy minőségjavítónak mondja a frissítést, miközben a hozzáférésen ront a felesleges köztes programmal.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu