The Last of Us Part I: kiderült volna Joel valós életkora?!

Nemrég jelent meg a The Last of Us Part I, és sokakat lenyűgözött az új látványvilág, amely egy olyan részletet is felfedett Joelről, amit sokan eddig nem tudtak.

 

 

A The Last of Us Part I az elmúlt évtized egyik legkedveltebb játékának számít. Magával ragadó narratívájával, egy világjárvány után szétesett, lenyűgöző, poszt-apokaliptikus világával, a videójátékok történetének talán legjobban megírt karaktereivel és a fenséges szinkronszínészi alakításokkal a mai napig kiemelkedik a többi közül. Ennek nagy része persze nem a nemrég megjelent remake-nek köszönhető, de ez a legújabb változat kísérletet tesz rá, hogy még részletesebben bemutassa a játék gazdag univerzumát, és ezek közül néhány részlet eddig ismeretlen volt.

A Redditen nemrég megjelent bejegyzésben a The Last of Us remake-je kicsit több betekintést engedett a játék férfi főszereplője, Joel előéletébe.

Habár elég viharvert, középkorú figura benyomását kelti, eddig nem igazán derült ki, hogy hány éves a játékokban. Az új képanyagnak köszönhetően azonban egy Chopperz19 nevű felhasználónak sikerült ilyen információt találnia. A játékból rögzített képen Joel útlevele látható, és a nagy felbontású textúrának köszönhetően kiderül, hogy 1981-ben született. Tekintettel arra, hogy az eredeti játék eseményei mikor játszódnak, ezek szerint 52 éves volt ekkoriban.

 

 

 

 

Azt már lehetett tudni, hogy mikor van a születésnapja, de azt nem, hogy melyik évben született, így ez csak egy ügyes részlet, ami talán örökre elveszett volna, ha nem lennének az új textúrák. Joel a The Last of Usban Ellie apafigurája, ugyanakkor egy kegyetlen világban élő, megrögzött túlélő is. Kissé bonyolult karakter, és pont ettől olyan érdekes vele játszani. Az a tény, hogy most már kiderült, hogy az 50-es évei elején jár, nem sokat változtat rajta, de ez egy szép extra részlet, amit a történetbe dobtak.

A remake-nek köszönhetően a rajongók megismerkedhettek a 2013-as kiadás modernebb változatával, és érdekes lesz látni, hogy milyen más új információk látnak napvilágot.

A The Last of Us Part I-ben már kiszúrtak egy easter egg-et, egy Mortal Kombat 2 poszter formájában, és valószínűleg további felfedezésekre is sor kerül majd, amint egyre többen ássák bele magukat a játékba.

A Naughty Dog ünnepelt sorozatát a valaha készült egyik legjobb poszt-apokaliptikus játékként, a Fallout és a The Walking Dead mellett, sokan szerették az elmúlt években. Egyesek talán megkérdőjelezik, hogy egy kilenc évvel ezelőtti címnek miért kell hivatalos remake-et készíteni, de legalább a játék főszereplőjéről kapunk némi plusz részletet.

Forrás: The Gamer, Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu