Overwatch 2: kell az összes karakter? Fizess vagy grindolj!

Az Activision Blizzard játéka tehát követi a free-to-play játékokban gyakran látott trendeket…

 

Az Overwatch játékmenetének egyik alapvető eleme, hogy meccs közben képesek vagyunk karaktert (vagy a játék megfogalmazása szerint hőst) váltani, mert ezzel igazodni tudunk a másik csapat stratégiájához, ám ők is képesek hozzánk igazodni, így pedig dinamikusan változhat a két csapat felállása. Ez viszont a folytatásban (ami nem nevezhető annak, mert az Overwatch 2 en bloc átveszi az első rész helyét…) nem fog ilyen könnyen menni, ugyanis ebben battle passok mögé fogják vágni a karaktereket.

Kiszivárgott, hogy Kiriko, egy segítő (support) szereppel rendelkező karakter (ilyennel az Overwatch három éve nem bővített…) kétféleképpen szerezhető meg: vagy megvesszük a premium battle pass-t, vagy grindolni kell az ingyenes útvonalon. Ezt aztán az Activision Blizzard eltávolította, amire Jon Spector, a Blizzard alelnöke a Twitteren reagált: szerinte hiányos információk bukkantak fel az Overwatch 2 battle passáról. Később további részleteket osztanak meg (ez HOL nyílt kommunikáció, ha a játék alig egy hónap múlva már meg is jelenik!?), de megerősíti, hogy az ingyenes battle pass vonalon is ott lesznek az új karakterek…

Mi van akkor, ha valaki ingyenesen nem éri el a hősöket odőben, vagy a battle pass érintett időszakában nem játszik? Spector szerint a jövőbeli szezonokban is lesz lehetőség a karakterek ingyenes megszerzésére is. De ez a megfogalmazás nem tiszta: mindig ott lesznek, vagy csak az űrt fogják a későbbiekben kitölteni? Akkor lesz olyan, hogy valaki nem tud egy igényelt karakterre váltani, mert még nem szerezte meg? Ez a szinergiára lesz káros, és nem csoda, hogy a rajongók emiatt aggódnak.

Úgy tűnik, hogy az Overwatch 2-ben nem azon lesz a hangsúly, hogy karaktereket váltsunk és az ő képességeit alkalmazzuk, holott pont emiatt volt 2016-ban rögtön nagy sikere (és ezzel kiütötte a Gearbox hasonló játékát, a Battleborn-t a nyeregből). Az Overwatch 2 pedig október negyedikén jön PlayStation 5-re, Xbox Seriesre, PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra és Nintendo Switch-re korai hozzáférésben.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu