Valamelyest testreszabható lesz a Facebookos hírfolyamunk!

TECH HÍREK – Persze ez azokat nem fogja érinteni, akik a feed-et alapból nem szokták használni.

 

A Meta egy olyan funkció bevezetéséről döntött, ami segíthet nekünk a számunkra releváns Facebook-tartalmak megtekintésében. Nem jelenti ez azt, hogy komolyabb változás ér minket, de ezzel taníthatjuk a cég algoritmusait (és azoknak lenne miből tanulni…), így a nekünk irreleváns tartalmakból kevesebbet dobhat fel Mark Zuckerberg közösségi oldala. Erről a mesterséges intelligenciás lépésről a Meta egy blogposztot is publikált.

Alexandru Voica, a Meta kommunikációs embere a Twitteren összefoglalta: „Ma új lehetőségeket jelentünk be arra, hogy testre szabd, mit látsz a Facebook hírfolyamodban és felfedezhesd, mi a leglényegesebb számodra. Kiválaszthatod a „Mutass többet” vagy „Mutass kevesebbet” (Show More, Show Less) a veled kapcsolatban álló emberek és közösségek bejegyzései, valamint a Facebook által neked ajánlott bejegyzések esetében. A „Mutass többet” kiválasztása átmenetileg növeli az adott poszt és a hozzá hasonló posztok rangsorolási pontszámát. Ha a „Mutass kevesebbet” opciót választod, akkor ez átmenetileg csökkenti a rangsorolási pontszámot. Ezt a funkciót a Reelsben [az Instagramon] is elkezdjük tesztelni.

Azzal, hogy több lehetőséget kínálunk a közvetlen visszajelzés beépítésére a Feed rangsorolásba, intelligensebbé és érzékenyebbé tesszük mesterséges intelligencia-rendszereinket. Mivel a modellünk jól megtanul általánosítani, ezeket a jeleket felhasználhatjuk arra, hogy mindenki számára javítsuk a Feedet még akkor is, ha nem használták ezt a funkciót. A blogunkon bővebben olvashatsz arról, hogyan építettünk egy olyan AI-modellt, amely képes értelmezni ezeket a jeleket, és megtanulja, hogy a gyér adatokból mindenki számára jól általánosíthasson. Továbbra is vizsgáljuk, hogyan lehet személyre szabni, hogy mennyi tartalmat láthatsz a Feedben azoktól a barátoktól és családtagoktól, csoportoktól, oldalaktól és közszereplőktől, akikhez kapcsolatban állsz,” írta Voica.

Nem minden poszton fog tehát felbukkanni az opció, és csak időszakonként számíthatunk rá, igaz, a Meta igyekszik a jobb felső sarokba, a három pontos kontextusmenübe elhelyezni. Aki pedig nem használja a feedet, az jobban is jár…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu