DualSense Edge: riválist kapott az Xbox Elite kontrollere! [VIDEO]

A Sony is piacra dob egy drágább, testreszabható kontrollert (csoda, hogy eddig várt vele a cég).

 

A Sony Interactive Entertainment a PlayStation Blogon közölte, hogy az október 25-étől előrendelhető DualSense Edge-dzsel az alap kontrollernél sokkal komolyabb, saját ízlésünk szerint módosítható készülékkel jelentkezik. Nézzük, mit írnak a bejelentő posztban:

„A DualSense Edge vezeték nélküli kontroller számos hardveres és szoftveres személyre szabási lehetőséget kínál, beleértve a gombkiosztás módosítását, az analóg karok érzékenységének és a ravaszok finomhangolását, a több profil közötti váltás lehetőségét és az egyedi, kontrolleres felhasználói felületet. Emellett a DualSense vezeték nélküli kontroller jellegzetes kényelmi és magával ragadó funkcióival is rendelkezik mint például a haptikus visszajelzés és az adaptív ravaszok.

A DualSense Edge vezeték nélküli kontrollert egyedivé teheted a mellékelt három cserélhető karfedőkészlettel és a két cserélhető hátsó gombkészlettel. Minden a mellékelt hordtáskában lesz; a kontrollert USB-csatlakozáson keresztül fel is töltheted, miközben a táskában tárolod, hogy mindig készen álljon a következő játékra,” írja a poszt. A csomag része lesz a DualSense Edge kontroller mellett egy fonott USB-kábel, két szabványos, két magas és két alacsony kupolás analóg kart, két félkupolás hátsó gombot, két hátsó kargombot, egy csatlakozóházat és egy hordtáskát kapunk. A karmodulok cserélhetőek lesznek, az analóg karok és a ravaszok érzékenységének finomhangolása pedig ígéretesnek tűnik.

A DualSense Edge október 25-étől előrendelhető, és a PlayStation Directen keresztül is megtehetjük ezt az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, illetve a Benelux államokban. A PlayStation Directről rendelve január 26-ától lesz kapható, míg a boltokban február 23-ától találhatjuk meg. Az ár húzós lesz. Míg Amerikában 200 dollár, Eurpában 240 euró lesz. Kicsit sincs paritásban a kettő. (Forintos árat meg nem merünk írni, de mondjuk úgy, hogy minimum 100 ezer lesz…)

A Sony tehát a Microsoft vetélytársa kíván lenni a drágább, hardcore kategóriának nevezhető kontrollerek között is. Kérdés, hogy mekkora érdeklődés mutatkozik majd iránta.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu