Vajon jönnek még régi Uncharted játékok PC-re? A Naughty Dog válaszolt

A PC-s játékosok bizonytalanok az Uncharted: Legacy of Thieves Collectionnel és a széria jövőjével kapcsolatban; a Naughty Dog válaszolt az aggodalmaikra és beszélt a további tervekről.

 

 

Az Uncharted: Legacy of Thieves Collection PC-s megjelenésének alkalmából a Naughty Dog időt szakított arra, hogy átgondolja az eddigi utat. Arra is válaszoltak, miért döntöttek úgy, hogy az A Thief’s End és a The Lost Legacy legyen a sorozat belépője a PC-s játékosok számára. Mint kiderült, az első három Uncharted-játék átportolása jelentős átalakításokat igényelt volna a PS3-ról érkezve. Ám a jövőben a Naughty Dog minden eddiginél nagyobb izgalommal várja, hogy játékai PC-s platformra kerüljenek.

Nyolc hónapnyi várakozás után a PC-s játékosok végre belemélyeszthetik fogaikat az Uncharted: Legacy of Thieves Collection-be.

A játék tegnap jelent meg a Steamen és az Epic Games Store-ban. A Legacy of Thieves Collection első értékelései szerint ez az egyik legjobb PlayStation-portolás eddig. Úgy tűnik, rengeteg PC-központú fejlesztést és minőségbeli javulást tartalmaz. Az elragadó kritikák ellenére néhány PC-s játékos még mindig habozik belevágni ebbe a kiadásba. Ugyanis az első három Uncharted-cím feltűnően hiányzik a platformról.

A Naughty Dog alelnöke, Christian Gyrling egy PlayStation Blog-bejegyzésben foglalkozik a PC-s közösség aggodalmaival, miközben a széria jövőjét is felvázolja. A Naughty Dog még mindig nagy tisztelettel tekint az első három Uncharted-játékra. Kijelentette, hogy narratív szempontból még ma is elégedettek velük. Azonban „jelentős vizuális felújításra lenne szükség ahhoz, hogy megállják a helyüket a modern PC-s kiadásokban”.

 

 

Neil Druckmann nem tekinti befejezettnek az Uncharted-sorozatot, bár jelenleg nincsenek tervek

 

 

Emellett Gyrling szerint az Uncharted 4 és a The Lost Legacy könnyű jelöltek a PC-s konverzióra. Egész egyszerűen azért, mert modernebb hardvereken fejlesztették őket. Ráadásul a vállalat úgy véli, hogy minden Uncharted-játék jól működik önállóan is. Így az Uncharted 4 és a The Lost Legacy remek belépési pont a sorozatba.

A jövőre nézve a Naughty Dog izgatottan tekint a PC-s játékok elé.

Kijelentette, hogy szándékosan dolgozott együtt az Iron Galaxyval, hogy „jobban megértsék a PC-s fejlesztést”. A Naughty Dog és az Iron Galaxy munkája az Uncharted: Legacy of Thieves Collection esetében jelentős módosításokat eredményezett a stúdió saját fejlesztésű motorjában. Így az jobban és rugalmasabban igazodott a PC-s platformhoz. Talán még az ajtó is nyitva maradt a következő években további portok előtt. Összességében a Naughty Dog úgy véli, hogy az élmény „átalakító fordulópont” volt a vállalat számára, és fontos mérföldkő a PlayStation 5-re és PC-re fejlesztett játékokhoz.

A Naughty Dog elkötelezettsége a PC-s platform iránt kétségtelenül kitűnik az Uncharted: Legacy of Thieves Collection portolásával. Ám néhány dolog, amit a vállalat ma mondott, egyes rajongók számára kérdéses lehet. Sokan megjegyzik, hogy a Nathan Drake Collection az eredeti Uncharted-játékokat is magába csomagolta, és PS4-re jelent meg, ami azt jelzi, hogy a PS3-as játék x86-os platformra való konvertálásához szükséges munkát – ami az újabb konzolok és a PC közös – már elvégezték.

Figyelemre méltó, hogy a Bluepoint Studios vezette azt a projektet, így valószínűleg a Bluepoint és a Naughty Dog között lehet valami, ami megakadályozza, hogy ezek a játékok eljussanak az új platformokra.

Forrás: PlayStation Blog

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu