Disco Elysium: több fejlesztőt is távozásra kényszeríthettek a játék megjelenése után?!

A Disco Elysium egyik készítője beperelte a fejlesztő stúdiót, miután több csapattag állítólag „akarata ellenére” távozott a stúdiótól.

 

 

A Disco Elysium a műfaj minden kedvelőjének egyik kihagyhatatlan RPG-jeként honosodott meg. Ám az utóbbi időben ismét a hírekbe került, mert a szerzők és a fejlesztőstúdió, a ZA/UM között problémák adódtak. Ugyanis, mint azt a játék egyik felelőse a közösségi oldalakon keresztül kifejtette, a cím kulcsfigurái „akaratukon kívül” hagyták el a céget. Ezt pedig a ZA/UM mint kulturális egyesület (nem összetévesztendő magával a céggel) feloszlása követett.

Olyan személyiségek hagyták el a stúdiót, mint Martin Lugia (társalapító és szerkesztő), Helen Hindpere (forgatókönyvíró) és Alexander Rostov (művészeti vezető).

Az egyik érintett tag, Robert Kurvits azonban kész bírósági úton visszavágni, amint azt a hivatalos észt bírósági honlapon (a Tech News Space-en keresztül) benyújtott keresetlevele is mutatja.

A keresetből nem derül ki, hogy Kurvits miért akarja felvenni a harcot a ZA/UM ellen. Sokan azonban a Disco Elysium szellemi tulajdonáért folytatott küzdelmet feltételeznek. Egyelőre követnünk kell az ügy alakulását, amelynek első tárgyalására november 28-án kerül sor.

 

A Disco Elysium stúdiója már a következő játékát fejleszti

 

A ZA/UM-ból kilépett tagok azt állítják, hogy távozásuk hatással lesz a folytatás élményére. Ám a fejlesztő rájuk sem hederít, és halad előre a projektjeivel. Ennek jegyében a videójáték-gyártó cég már meg is erősítette, hogy egy új címen dolgozik, amely egy sci-fi univerzumba kalauzol el minket.

A maga részéről a Lugia, Kurvits, Hindpere, Rostov és társai által készített alkotás továbbra is olyan jó RPG-ként pozicionálja magát, hogy lehetetlen nem ajánlani a műfaj minden rajongójának. Ha többet szeretnél megtudni erről a tucatnyi lehetőséget kínáló játékról, bátorítunk, hogy olvasd el a Disco Elysiumról szóló értékelésünket.

Forrás: Tech News Space

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu