Mélyrepülésben a Meta: dollármilliárdokat bukik a tőzsdén Zuckerberg metaverzuma!

TECH HÍREK – A Meta virtuális valóság részlegének, a Reality Labsnak a bevételei közel a felére estek vissza.

 

 

Sokan emlékezhetnek arra a napra, amikor a Facebook átállt a Meta-ra, hogy a „metaverzumba” fektessen. Nem csak nekik jutott eszükbe a lehetősé. Még Phil Spencer is világossá tette a véleményét azzal, hogy számára mit jelent a fogalom. Ám úgy tűnik, a Meta számításai egyelőre nem igazán jöttek be.

Mint láthatjuk, a Meta a részvénypiacon nagyjából 25%-ot zuhant. Mindez azután történt, hogy tegnap közzétette pénzügyi eredményeit. A negyedéves nyereség 52%-kal (4,395 millió dollárral) csökkent az előző év azonos időszakához képest. Ennek ellenére maga Mark Zuckerberg is optimizmusra szólította fel a befektetőket: „Úgy gondolom, hogy azok, akik türelmesek és befektetnek belénk, a végén el fogják nyerni a jutalmukat”.

A metaverzumért felelős VR-részleg idén 9,4 milliárd dollár körüli veszteséget könyvelt el.

A metaverzumért felelős virtuális valóság részleg, a Reality Labs bevételei 48,9%-kal (285 millió dollárral) csökkentek. A harmadik negyedévben a veszteség 3,672 millió dollár volt. Az előző negyedévben még csupán 2,630 millió dollár. „Bár rövid távon kihívásokkal nézünk szembe a bevételek terén, az alapok adottak ahhoz, hogy visszatérjünk az erősebb bevételnövekedéshez” – mondta Zuckerberg az idei negyedéves beszámolóban.

A metaverzum körül egyelőre nincsenek nagyobb mozgások. Azonban több vállalat már megtette az első lépéseket, hogy megkezdje vállalkozását ebben az univerzumban. A Meta elsőként jelent meg tavaly októberben azzal a céllal, hogy a metaverzum legyen az internet jövője. A másik a Bandai Namco, amely megváltoztatta logóját és előkészítette 113 millió eurós befektetését a metaverzumba.

A vállalat kitűzte a Facebook Gaming alkalmazás bezárásának időpontját, de néhány funkciót átvesznek majd

A Meta Quest 2 virtuális valóságszemüveg az elmúlt hetekben viták kereszttüzébe került, és nem véletlenül. A Meta Quest 2 100 dollárral megemelte az árát. Mindezt egy igen népszerű játékkal próbálta ellensúlyozni. A vitatott döntés egyik oka könnyen kitalálható. Ugyanis Meta virtuális valóság részlege az utolsó negyedévben több millió dolláros veszteséget szenvedett el…

Forrás: Forbes

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu