A lassú internetkapcsolattal, adatkorláttal rendelkezőkre is gondol a Steam!

A Valve egy olyan frissítésre készül a háttérben, ami kifejezetten hasznos lehet azoknak, akiknek nincsen lehetősége gigabites internetkapcsolatra, vagy nem korlátlan a netes kapcsolatuk.

 

A SteamDB alkotója, Pavel Djundik gyakran figyelemmel követi, hogy a Steam kliens milyen frissítéseket kap. Ez a héten meg is történt: a forráskódban peer kliens/szerver mód bukkant fel. Több programozó is megerősítette, amire ezután gondolt: úgy látja, hogy a Valve hamarosan lehetővé teszi, hogy a Steames letöltéseinket LAN-on keresztül, peer-to-peer formában is elérhessük. Nem, nem torrentes megoldásra kell gondolni (igaz, az is P2P!), hanem arra, hogy a saját hálózatunkon belül más készülékünkre is le tudjuk tölteni a játékot, ami mondjuk 60-70 GB-os.

Ez azért jó, mert ha van mondjuk egy asztali PC-nk és egy laptopunk (vagy akár egy Steam Deckünk), akkor elég egyszer a netről letölteni a játékot, és másodszorra már hálózaton belül történik az egész, így nem kell kétszer leszedni azt a hatalmas játékot, ami közben akár a Netflix, vagy a YouTube is akadozna a mobilos készülékünkön. Szóval kényelmi funkcióról van szó, ami nem nagyon érinti azokat, akik gigabiten, adatkorlátok nélkül neteznek, de nem csak belőlük áll a világ.

A funkció már működik a Steam kliensben már ott van, de még nem működik tökéletesen. Ha fejlesztői módban a béta klienset elindítjuk (a „-dev”-et kell hozzácsapni, a lenti képen is látható ez), akkor a konzolban a @PeerContentClientMode variánst kell az egyik készülünkön aktiválni, a másikon (amire először letöltjük a játékot) pedig a @PeerContentServerMode-ot kell bekapcsolni. Mivel a Steam kezelőfelületéből hiányzik még ez az egész, nyilvánvalóan félkész az egész. A kapcsolat gyakran megszakad, és még hatékonyság tekintetében is van hová javulni… de kiindulópontként ez is megteszi, hiszen még nem nyilvános (hivatalos) a funkció!

Reméljük, hogy még idén hivatalossá válik a funkció, hiszen azért mégis jó, ha egyszer töltjük le a Steamről mondjuk a Call of Duty: Modern Warfare II-t, ami egy szépet bakizott (wrről ma még a hírekben szó lesz)…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu