Symbiogenesis: a Square Enix megint átejtette egyik rajongói táborát! [VIDEO]

Ebben a japán kiadónak már tapasztalata van… de talán jobb lenne abbahagyni ezt.

 

2014 végén, a PlayStation Experience-en (mert akkor még volt ilyen is) a Square Enix bejelentette a Final Fantasy VII-et PlayStation 4-re… ám ez nem a Remake első fejezete volt, hanem az 1997-es PS1-es eredeti PC portjának PS4-es átirata! A fogadtatás pedig erős csalódást keltett, látván a közönség reakcióját. Persze a 2015-ös E3-on összekapták magukat, és valóban bejelentették a Final Fantasy VII Remake első felvonását PlayStation 4-re.

Csakhogy ez nem volt egyedüli eset. Néhány hete a japán kiadó az ázsiai szigetországban levédette a Symbiogenesis nevet. Ez a név rögtön az eszünkbe juttathatja a PS1-re megjelent Parasite Eve-et (ami amúgy Sena Hideaki könyvén alapult). Ez az IP el lett hanyagolva a PSP-re kiadott The 3rd Birthday után, de a rajongók úgy hitték, hogy talán visszahozza a Parasite Eve-et a Square Enix egy remake formájában. De nem… teljesen más dolog lesz ez.

A Symbiogenesis egy gyűjtögethető művészeti NFT-s projekt, amiben ki kell bontanunk a történetet a Twitterre feltett fél perces videó alapján. A megjelenése tavasszal lesz esedékes. Tehát abszolút nincs köze a Parasite Eve-hez, holott Aya Brea is megérdemelné, hogy figyelmet kapjon (igaz, a második rész játékmenete tempósabb lett az első részhez képest, a PSP-s The 3rd Birthday spin-offról pedig nem beszélünk), és ahogy az várható volt, a bejelentés fogadtatása erősen negatív volt. Kérdés, hogy lesz-e köze a Parasite Eve-hez, de a Square Enix szerint egy új franchise lesz ebből.

Tény, hogy a Square Enix vezérigazgatója az év elején közzétett nyílt levelében kiemelte, hogy az NFT-k és a blockchain iránt érdeklődnek, és emiatt csatlakozott a japán kiadó egyhez még szeptemberben, holott a technológia fogadtatása sem nevezhető pozitívnak. Ezek után ne nagyon lepődjön meg a cég, ha ferde szemmel néz mindenki az irányába, mert ki tudja, hogy mibe dugják még el az NFT-iket…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu