Olyat tud a Tactics Ogre: Reborn Switch-változata, amit nem is gondoltunk!

Egy játékos nagy felfedezést tett: a Tactics Ogre: Reborn Nintendo Switch-változata rendelkezik natív billentyűzet- és egérvezérléssel, akárcsak a PC-s verzió.

 

 

A Tactics Ogre: Reborn Nintendo Switch és PC-s verziója úgy tűnik, több dologban hasonlít, mint eddig hittük. A billentyűzet- és egértámogatás mindkét platformon csak egy a sok fejlesztés közül, amit a Square Enix a frissített remasterhez készített.

Tactics Ogre: Reborn a Tactics Ogre: Let Us Cling Together, az eredeti 90-es évekbeli taktikai RPG PlayStation Portable-re készült remake-jének továbbfejlesztett újrakevert változata.

A Square Enix olyan új funkciókat és mechanikákat fejlesztett ki a remasterhez, mint a bónusz célok, a továbbfejlesztett szövetséges A.I., a szövetségesek felélesztése és a tréningcsaták. Emellett számos játékmenetbeli módosítás is történt a taktikai RPG-élmény teljessé tétele érdekében. Mint egy Tactics Ogre: Reborn játékos felfedezte, a Square Enix a szokásos Joy-Con és Pro Controller támogatás mellett egy másik irányítási lehetőséget is biztosít a Switch játékosok számára.

A Reddit-felhasználó u/solwhitehorn a kontroller konfigurációs menüjébe lépve fedezte fel, hogy a Tactics Ogre: Reborn Switch-változata támogatja a billentyűzetet és az egeret, akárcsak a PC-s verzió. A billentyűzet gyorsbillentyűk megjelennek a menüben. A játékos két billentyűt állíthat be egy művelethez. A játékban sok gyorsbillentyű alapértelmezés szerint üresen marad. Ám a játékos csatlakoztathat egy billentyűzetet és egeret, hogy megváltoztassa a gyorsbillentyűket. A billentyűzetet és az egeret közvetlenül a Switch dokkoló USB-portjaiba lehet csatlakoztatni. Eközben a játék dokkolt módban fut, hogy a vezérlési lehetőséget aktiváljuk. U/solwhitehorn szerint egy USB-dongle és egy vezeték nélküli Dell billentyűzet és egér kombó a Tactics Ogre: Reborn közben rendeltetésszerűen működött.

Tactics Ogre: Reborn egyike azon kevés címeknek a Switch-en, amelyek teljes mértékben támogatják a billentyűzet- és egérvezérlést.

Az a néhány kiválasztott játék, amely natívan támogatja a vezérlés beállítását a Switch-en, a Fortnite, a Quake, az eredeti DOOM és a DOOM 2. A Nintendo saját Game Builder Garage-ja támogatja az egérvezérlést. Ennek célja, hogy a programok készítése közben egyszerűsítse a drag-and-drop folyamatot.

Tactics Ogre: Reborn billentyűzet- és egértámogatása hasznos azoknak a játékosoknak, akik a taktikára és stratégiára épülő játékok, például a Civilization 6 és az XCOM vezérlését részesítik előnyben. Továbbá az opció elősegíti a hozzáférhetőséget, mivel a játékosok kedvükre konfigurálhatják a billentyűkombinációkat. A Switch képes érzékelni az eszközöket USB-n és Bluetooth-on keresztül, így a jövőben több játék is támogathatja az opciót.

Forrás: Reddit

Tactics Ogre: Reborn – Mouse & Keyboard are supported and fully working like PC version from NintendoSwitch

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu