The Walking Dead: mindjárt itt a finálé, de nem mindenki lesz elégedett vele…

MOZI HÍREK – A showrunner Angela Kang tudja, hogy nem mindenki lesz elégedett azzal, ahogy a The Walking Dead történetét lezárják.

 

 

Sok szempontból egy korszakot zár le, hogy a The Walking Dead 11 évad után a végéhez közeledik. A Robert Kirkman által írt képregénysorozat alapján készült széria 2010-ben mutatkozott be először a tévéképernyőkön az AMC csatornán. A sorozatnak voltak hullámvölgyei a futása során. Habár már régen elvesztette azt a nézettséget, amivel egykor a csúcspontján rendelkezett, a The Walking Dead továbbra is a tévé egyik legnépszerűbb sorozata marad. Az elkötelezett rajongói bázis kitartott a sorozat mellett jóban-rosszban, és reméli, hogy az utolsó epizóddal a dolgok nagyszerűen kifizetődnek.

A sorozat showrunnerje, Angela Kang már elhintette, hogy a finálé néhány ilyen rajongó kedélyeit fel fog borzolni.

Figyelmeztetett, hogy egy epizód nem igazán ad elég időt a kreatív csapatnak arra, hogy minden egyes főszereplő megkapja azt a figyelmet, amit igazán megérdemel, mielőtt a rajongók elbúcsúznak tőle. Ez elkerülhetetlenül azt jelenti, hogy néhány rajongó csalódott lesz. De ahogy Kang az Entertainment Weeklynek elmondta, az volt a fontos, hogy a lehető legjobb történetet meséljék el ezzel az utolsó sorozattal.

„Azt mondom, hogy ezt a megközelítést választottuk, és lehetséges, hogy nem mindenki lesz elégedett ezzel, de amikor ennyi karaktered van, nem adhatsz minden személynek egyforma súlyt egy olyan dologban, ami alapvetően, nem is tudom, 60 perc képernyőidő.”

„Csak egy semmitmondó sztori lesz belőle. Nem fog minden egyes személy egyenlő képernyőidőt kapni, mert ahogy mondtam, lehetetlen kavarodás lenne belőle.”

Mi mindenesetre kíváncsian várjuk a befejező epizódot, hamarosan pedig egy átfogó kritikával jelentkezünk a teljes szériáról.

 

A The Walking Dead véget ér, de a franchise köszöni, jól van

 

A jó hír a The Walking Dead rajongói számára, hogy a sorozat fináléja valójában csak egy fejezetet zár le egy átfogó történetből. Bizonyos szempontból sok elvarratlan szálat elvarrnak. Ám egyes karakterek továbblépnek, hogy újabb kalandokat éljenek át a zombiapokalipszisben. Ide tartozik Norman Reedus Daryl Dixonja is, akiről eredetileg bejelentették, hogy egy spinoffban fog feltűnni Melissa McBride Carol Peletierje mellett. McBride azóta távozott a projektből, így a spinoff egy önálló Daryl Dixon-sorozatként folytatódik.

Más spinoffok is haladnak előre. Egy másik utódsorozat a Holtak szigete címmel Maggie-t (Lauren Cohan) és Negant (Jeffrey Dean Morgan) követi majd. Ez elkülönül a Tales of the Walking Dead című antológiasorozattól, amely továbbra is önálló történeteket emel majd ki a világ különböző részeiről. A Fear the Walking Deadnek is készül egy nyolcadik évad.

A sorozat fináléját vasárnap este sugározza az (amerikai) AMC és az AMC+.

Forrás: Entertainment Weekly

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu