A PlayStation 5 lenne a legkelendőbb karácsonyi ajándék a világon?!

TECH HÍREK – A karácsonyi ajándékvásárlási szezon már javában tart, a Sony PlayStation 5 pedig a jelek szerint az egyik legnépszerűbb ajándék idén.

 

 

A Rakuten online kiskereskedelmi vállalat készített egy tanulmányt, amelyből kiderült, hogy a PlayStation 5 a legkeresettebb karácsonyi ajándék idén. A vállalat a PS 5-öt a 2022-es karácsonyi ajándékok listájának élére sorolta az Egyesült Államokban.

A Sony legújabb konzolja 2020 novemberében jelent meg, a rajongóknak azonban eleinte nagyon nehéz volt hozzájutniuk a géphez.

Ennek részben az volt az oka, hogy a COVID-19 világjárvány megzavarta a gyártást és az ellátási láncokat. Így a konzolok elérhető készletei csökkentek, és nehezebb volt újra feltölteni őket. A konzol iránti nagy kereslettel párosulva még az olyan nagynevű üzletek, mint a Walmart is azonnal kifogytak a PlayStation 5 konzolokból. Habár az ellátási lánc problémáin sikerült javítani, a kereslet a következő generációs konzol iránt még mindig az egekben van.

A Rakuten a Google Trends segítségével kutatta, hogy az Egyesült Államok egyes államaiban mely termékekre keresnek rá a legtöbbet a karácsonyi időszakban. Kutatásukból kiderült, hogy a PlayStation 5 került az első helyre. Tizenhárom államban, köztük Louisiana, Texas, Florida és Utah államban ez volt a legkeresettebb termék. A második helyen a Nintendo Switch állt, tíz államban ez volt a legkeresettebb termék. Ez nem meglepő, hiszen a Switch iránt is rendkívül nagy a kereslet. A harmadik hely azonban megtöri a játékkonzolok mintáját. Az iPad hét államban, köztük Indianában, Hawaiin és Nyugat-Virginiában volt a legkeresettebb termék.

A következő generációs játékkonzol hihetetlenül népszerű, így nem meglepő, hogy tizenhárom államban vezeti a keresési listákat.

Ami viszont meglepő, hogy a PlayStation fő riválisa, a Microsoft Xbox Series X csak az ötödik helyen szerepel a listán. Öt államban volt a legkeresettebb elem. Ez lényegesen alacsonyabb, mint a PlayStation 5 tizenhárom államban elért helyezése. Az Xbox Series X hasonló hiányosságokat mutatott, mint a PS 5. Ám úgy tűnik, hogy valamilyen oknál fogva a következő generációs Xbox konzolra nem volt olyan nagy a kereslet, mint a PlayStation gépére.

Az egyik oka annak, hogy a PlayStation 5 iránt ilyen nagy a kereslet, az lehet, hogy a PlayStation exkluzívok mennyisége jobbnak tekinthető, mint az Xbox exkluzívoké. Az olyan nagy címekkel, mint a Horizon Zero Dawn, a God of War: Ragnarök, a The Last of Us és a Marvel’s Spider-Man, logikus, hogy a vásárlók a PlayStation 5-öt szeretnék megszerezni, hogy ezeket a játékokat a lehető legjobban játszhassák. A Nintendo arról is ismert, hogy hihetetlenül népszerű exkluzív játékai vannak. Ez magyarázatot adhat a Rakuten listájának első két helyére. Mindig lesznek keményvonalas rajongói minden konzolnak – és persze a PC-nek is. Ám úgy tűnik, hogy a Playstation 5 viszi haza a trófeát az idei karácsonyi szezonban.

Forrás: Ratuken

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu