Rajongók a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület bojkottjára szólítanak fel!

MOZI HÍREK – A fanok szerint a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület bojkottálása lehet a legjobb módja annak, hogy a Wizards of the Coast visszalépjen a nyílt játéklicence (OGL) megváltoztatásától.

 

 

Az asztali szerepjátékok rajongói a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület bojkottjára szólítanak fel. Mivel a Hasbro és a Wizards of the Coast jelenleg ellentmondásos cselekedetei miatt vizsgálat alatt áll, a közelgő Dungeons and Dragons-film sikere vagy sikertelensége hatással lehet a játékra is.

A bojkottra a Wizards of the Coast nemrégiben hozott döntése miatt hívják fel a figyelmet, miszerint a One D&D-ben megváltoztatják a nyílt játéklicencet.

Pletykák, nyilatkozatok és bennfentes kiszivárogtatások szerint a Dungeons and Dragons megpróbálta visszavonni az OGL-t. Új korlátozásokat és ellenőrzést vezetve be a külsős alkotók felett. Ez arra késztette a játékosokat, hogy tömegesen mondják fel a D&D Beyond előfizetéseiket. A többi TTPRG kiadót pedig arra, hogy elhatárolódjanak a Wizards of the Coast-tól.

Most egyes játékosok azt javasolják rajongótársaiknak, hogy bojkottálják a közelgő Dungeons and Dragons: Betyárbecsület filmet. A redditor és D&D-rajongó SuperFunPop egy hosszú posztot állított össze, amiben bemutatja, miért lehet ez hatékonyabb, mint azt a játékosok gondolnák. Elmagyarázza, hogy 2022 februárjában az Activist Investor, aki a Hasbro részvényeinek 2,5%-át birtokolja, felvetette a Wizards of the Coast különálló céggé való kiválásának ötletét. Tekintettel arra, hogy a Dungeons and Dragons gyártója a Hasbro nyereségének becslések szerint 70%-át teszi ki, ezt nyilván nem akarta megtenni.

Azóta azonban szinte minden Hasbro részvényesi találkozó a Wizards of the Coast körül forgott – ez vezetett a Dungeons and Dragons és a Magic: The Gatheringgel kapcsolatos legutóbbi profitorientált döntésekhez.

Az OGL-változások még a játékvilágon kívül is forró témának bizonyultak. Nem túlzás azt állítani, hogy az üzleti világban most sokan figyelnek a Wizards of the Coastra.

Éppen ezért a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület bojkottja pusztító lehet a Hasbro számára. A SuperFunPop elmagyarázza, hogy a közelgő film az esélye, hogy a D&D betörjön Hollywoodba. Ez persze hatalmas profittal járna. Ha a film rosszul sikerül, újra szóba kerülhet a Wizards of the Coast kiválása. Ezt a Hasbro minden áron el akarja kerülni. Tehát jelen helyzetben a Hasbro a szokásosnál is jobban lekötelezettje a részvényeseinek.

Sokan úgy vélik, hogy a film bojkottálása lehet a belépőjegy ahhoz, hogy a Dungeons and Dragons kénytelen legyen feladni az OGL megváltoztatására tett kísérleteit.

Ha elég sok játékos fenyegetőzik a film bojkottjával, a Hasbro részvényesei rákényszeríthetik a Wizards of the Coastot, hogy engedjen a játékosok követeléseinek. Ha ez nem történik meg, és a Dungeons and Dragons: Betyárbecsület rosszul teljesít, a Hasbro a jövőben teljesen elveszítheti a Wizards of the Coastot.

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu