Judas: tudjuk, mikorra várható Ken Levine új játéka!

Ken Levine, a BioShock alkotójának új játéka, a Judas elég széles megjelenési ablakot kapott.

 

 

A BioShock rajongók már egy évtizede várnak arra, hogy játszhassanak a franchise alkotója, Ken Levine következő játékával. Most derült ki, hogy a Judas legkésőbb valamikor 2025 márciusa körül várható. Ken Levine a 2013-as, kritikusok által is elismert BioShock Infinite óta nem adott ki új játékot. Ám a The Game Awards 2022-en végre elárulta, hogy új projektje egy BioShock-stílusú sci-fi first-person shooter lesz.

A Judas leleplező trailere lenyűgöző volt, a BioShock stílusú játékmenetet mutatta be élvonalbeli grafikával.

Lehet, hogy a Judas nem egy új BioShock-játék, de úgy tűnik, hogy azt a stílust viszi tovább. Sajnos a Judasnak e sorok írásakor még nincs pontos megjelenési dátuma. Ám a rajongók most már tudják, hogy nagyjából mikorra számíthatnak rá.

Az IGN-nek nyilatkozva a Take-Two vezérigazgatója, Strauss Zelnick megerősítette, hogy a Judas egyike a cég 87 játékának, amelyet a jelenlegi pénzügyi év és a 2025-ös pénzügyi év között terveznek kiadni. Ez azt jelenti, hogy a cím 2025 márciusára lesz elérhető, hacsak nem csúszik a megjelenési dátum. Zelnick azonban az IGN-nek azt mondta, hogy szerinte időben elkészülnek. Persze Zelnick elismerte, hogy a megjelenési dátum késése mindig előfordulhat. Ám hozzátette: „Jelenleg nagyon stabilnak érezzük magunkat. […] Optimista vagyok, hogy folyamatosan nagyszerű címeket szállítunk a piacra”.

Bármikor is jelenik meg a Judas, el kell képzelnünk, hogy a Take-Two gondoskodik arról, hogy a játék ne essen egybe a többi nagy kiadással, amelyek a küszöbön állnak.

A Take-Two valószínűleg nem akarja majd beárnyékolni egyik közelgő játékát sem. Egy ekkora címet valószínűleg nem a Grand Theft Auto 6 megjelenési dátumához időzítenek. Különösen ügyelhetnek arra, hogy a Judas megjelenési dátuma ne legyen a BioShock 4 közelében sem.

Feltételezve, hogy a BioShock 4 hasonló lesz az előző játékokhoz, valószínűleg sok közös vonása lesz Levine új agyszüleményével. Két hasonló stílusú játék ilyen közeli megjelenése befolyásolhatja egymás eladásait, ami egyik játéknak sem lenne jó. Mivel azonban a Judas valóban kapott egy leleplező trailert, nagyon valószínű, hogy jóval a BioShock 4 előtt fog megjelenni. Utóbbit ugyanis még semmilyen formában nem mutatták be a nagyközönségnek.

Forrás: IGN

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu