[ND] Metroid Prime Remastered: érkezik a klasszikus GameCube-játék Switchre! [VIDEO]

Minden idők egyik legsikeresebb játéka, a Metroid Prime javított grafikával tér vissza, és a legjobb hír, hogy most már digitálisan is játszhatod.

 

 

Végre! Évek óta hallottuk a pletykákat a nagyszerű GameCube Metroid Prime esetleges remasteréről. A legutóbbi Nintendo Directben azonban egy trailerrel erősítették meg a hírt. Az előzetes bemutatja a remaster grafikai kivitelezését, ami a 20 éves játékhoz képest igazán jól néz ki. Ami pedig különösen örömteli, hogy már digitálisan is elérhető!

A Retro Studios klasszikusa nem csak HD grafikával és javított hangzással érkezik Nintendo Switch-re, hanem a Nintendo hibridkonzoljának kétpálcás vezérléséhez igazított irányítási rendszerrel is.

Ez azért fontos, mert a GameCube kontrollerén csak egy bot volt, plusz a furcsa C bot, ami lehetetlenné tette a járást és a kamera egyidejű mozgatását. A Nintendo jelentése szerint azonban aki akarja, az eredeti kontrollert emulálhatja ebben a Metroid remaster-ben.

 

A Metroid Prime Remastered fizikai változatot is kap azért

 

Bár már korábban jeleztük, hogy a játék digitálisan is elérhető lesz, azért kap fizikai verziót is. Utóbbi március 3-án jelenik meg. Ez jelenleg még nem előrendelhető, de remélhetőleg a következő napokban már megvásárolható lesz.

A Metroid Prime 2: Echoes és a Prime 3 Corruption esetleges remasteréről nem esett szó. Mindez azért feltűnő, mert a Wii-re készült egy Prime Trilogy változat, amely a két GameCube játékot és az egyelőre Wii-exkluzív, a Wiimote-ot kihasználni hivatott mozgásvezérléssel ellátott játékot egyesítette.

Ez lehet a legfőbb akadálya a játék Switchre adaptálásának, bár nem kell, hogy az legyen, hiszen egyrészt a Joy-con képes emulálni a wiimote-os irányítást, másrészt a Zelda: Skyward Sword remasterelése már bebizonyította, hogy a wiimote-ra született játékokhoz is lehet új irányítást készíteni.

Akárhogy is, nem ez volt az egyetlen GameCube-klasszikus, amely bejelentette visszatérését, hiszen a Nintendo bemutatta a Baten Kaitos és folytatásának régóta várt remasterét is.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu