PlayStation Plus: most először találkozhatunk Európában digitálisan egy híres PS1-es RPG-vel a szolgáltatásnak hála!

A The Legend of Dragoon a PlayStation Pluson debütál digitálisan Európában: a Japan Studios klasszikusa visszatér. A The Legend of Dragoon már úton van a PlayStation Plusra, ezzel a JRPG először lesz elérhető digitálisan Európában.

 

A The Legend of Dragoon először 1999-ben jelent meg Japánban PlayStation 1-re, majd később Észak-Amerikában (2000) és Európában (2001), ezt követően pedig PlayStation Classic-ként jelent meg a PlayStation Networkön PS3-ra és PSP-re Japánban és Amerikában – Európában azonban nem.

Ennek eredményeképpen a játék kultikus klasszikus státuszba került, és nehezen beszerezhető: a játék eredeti fizikai példányai az eBay-en 150-200 font feletti áron kaphatók.

Híradó: Mit gondolsz a Nintendo Direct után a 2023-as Switchről?
Én a magam részéről nagyon izgatott vagyok a Sony ezen híre miatt. A The Legend of Dragoon egyike azoknak a, nos, legendás PS1-es játékoknak, amikkel sosem tudtam játszani, de sokat hallottam róluk. Most végre megtapasztalhatom.

Szóval miért is érdekelhetne téged? Először is, a The Legend of Dragoon-t a Japan Studio fejlesztette, a Sony veteránja, Shuhei Yoshida vezetésével. Valójában ez volt az egyik utolsó – és legnagyobb – játék, amit a stúdióban készített.

A Japan Studio további játékai közé tartozik az Ape Escape, az Ico, a Shadow of the Colossus, a LocoRoco, a Patapon, a Gravity Rush, a The Last Guardian és a Knack, szóval tudod, hogy ez a JRPG jó társaságban van.

A játékot némileg a Final Fantasy 7 sikere nyomán fejlesztették, a Sony 16 millió dollárt költött a készítésére – ami akkoriban hatalmas összegnek számított. A realisztikus CGI-vágóképek használatát (amit a Final Fantasy-sorozat később tökéletesített) dicsérték, ahogyan az „addition” harcrendszert is, amelyben a játékosoknak aktívabb szerepet kell vállalniuk a harcban gombnyomásra.

A legtöbb akkori kritika kedvezőtlenül hasonlította a játékot a Square Enix óriási franchise-ához, de a játék így is sikeres volt – különösen Észak-Amerikában.

Ma már egyedülálló kultikus klasszikusnak számít, amilyenre azóta sem volt példa. Yoshida kijelentette, hogy a folytatás előkészítése már folyamatban volt, miután elhagyta a Japan Studiót, de ez ismeretlen okokból elmaradt. Egy rajongói petíciót, amely a remake elkészítését kéri, közel 30 000-en írták alá.

Most a JRPG-rajongók végre megtapasztalhatják a játékot a jelenlegi konzolokon, hogy lássák, mi ez a nagy felhajtás, és a Final Fantasy ádáz konkurenciájától elvonatkoztatva saját érdemei alapján ítéljék meg a játékot. Alig várom, hogy belevessem magam.

A The Legend of Dragoon február 21-én érkezik a PlayStation Plus prémium előfizetők számára, fel- és visszatekeréssel, gyorsmentéssel és egyéni videószűrőkkel bővítve.

Forrás: Eurogamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu