A Meta a Twittert másolja: havidíjért kék pipa Facebookon és Instagramon!

Úgy tűnik, hogy Elon Musk koncepcióját Mark Zuckerberg egy az egyben átvette, ami egyrészt a kreativitás teljes hiányára, másrészt pedig mohóságra utal.

 

„Jó reggelt, új termékbejelentés: ezen a héten kezdjük el bevezetni a Meta Verified szolgáltatást, egy olyan előfizetéses szolgáltatást, amely lehetővé teszi, hogy a fiókodat kormányzati azonosítóval igazold, kék pipát kapj, extra személyazonossági védelmet kapj a téged imitáló fiókokkal szemben, és közvetlen hozzáférést kapj az ügyfélszolgálathoz. Ez az új funkció a hitelesség és a biztonság növelését szolgálja szolgáltatásainkban. A Meta Verified ára havi 12 dollár, iOS-en pedig 15. A héten Ausztráliában és Új-Zélandon is bevezetjük, hamarosan pedig további országokban is,” írta a Facebookon Zuckerberg.

Tehát ezzel lényegében lemásolta a Twitter Blue-t, ahol szintén priotitást kapnak a fizető felhasználók (még egy biztonsági funkciót is elérhetnek, amit mások egy hónap múlva már nem, erről tegnap írtunk részletesebben). Aki pedig álnéven van fent, nagy eséllyel kötelezően át lesz nevezve az igazi nevére, ami a személyi azonosítóján van feltüntetve. Addig rendben van, hogy így az álprofilok ellen fel lehet lépni, az ügyfélszolgálathoz való közvetlen hozzáférés már-már a pofátlanság határát súrolja.

Arról a Facebookról beszélünk, ami automatikusan átverő csalónak titulál valakit. Tegyük fel, hogy valaki lemezlovasként játssza a zenéket, amiket kézhaz kap. Ezután megkeresi az előadókat és kiadókat, hogy megjelölje az oldalaikat. Ám ha ötvennél több oldal van, akkor az már nem fér be a posztba, így mit tud tenni, beteszi a kommentbe. És erre akár pillanatok alatt ugrik a rendszer és törli a kommentet, holott az illető egyáltalán nem spammel, hiszen valóban csak támogatásáról kívánja értesíteni az érintett feleket, és hiába nyom rá a döntéssel való egyet nem értésre, az soha nem segít. Most akkor elő kell fizetni a szolgáltatásra, hogy aztán mégis spammernek titulálják az amúgy ártatlan illetőt…?

Az iOS-en értelemszerűen az Apple haszonkulcsa miatt lesz drágább az előfizetés, de úgy tűnik, nincs tervbe véve, hogy regionális árazás legyen, így nem kizárt, hogy itt 12/15 euró lesz a költség a kék pipáért.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu