A Cyberpunk 2077 új szintre emeli a játék grafikáját a GDC 2023-on

A CD Projekt Red és az Nvidia bemutatja az RT: Overdrive módot, amely a játékot valós idejű útvonal-követéssel látja el.

 

A Cyberpunk 2077 már most is az egyik leglátványosabb videojáték a piacon. A 2020-ban megjelent játék opcionális vizuális funkciókat kínál, többek között sugárkövetést, sugárkövetett tükröződést, sugárkövetett diffúz megvilágítást és még sok mást. De mindig van lehetőség a fejlődésre, és a Cyberpunk 2077 RT: Overdrive módja úgy tűnik, hogy egy újabb lépés előre.

A CD Projekt Red bejelentette, hogy bemutatja az RT: Overdrive módot, amely útvonal-követést alkalmaz a Cyberpunk 2077-hez egy GDC 2023-as panelen. Az RTX Path Tracing egy Nvidia szoftverfejlesztési készlet, amely valós idejű sugárkövetést kombinál neurális grafikus fejlesztéssel, hogy valós idejű útvonal-követett nyomokat hozzon létre. Elképzelhetjük azt az utat, amelyet egy fényfolyam tesz meg, ahogy visszaverődik egy ablakon és fényvisszaverő felületeken. A CD Projekt Red ezt a technológiát használhatja a Cyberpunk 2077-ben ahhoz, hogy realisztikusabb és lenyűgözőbb megvilágítást hozzon létre, valamint növelje a tükröződések valósághűségét.

A Cyberpunk 2077 RT: Overdrive – Bringing Path Tracing into the Night City című panelen bemutatott demó lehetőséget ad a CD Projekt Rednek arra, hogy megmutassa a technológia lehetőségeit, valamint segítsen tájékoztatni más stúdiók fejlesztőit arról, hogy mi lehetséges és hogyan érhető el. Azonban világosan kell fogalmazni: ez egy fejlesztő-orientált panel zárt ajtók mögött. Valószínűleg nem lesz nyilvánosan megosztva, és nem feltétlenül lenne olyasmi, amit a Cyberpunk 2077 rajongói szeretnének.

Az RT: Overdrive mód eredetileg együtt volt tervezve kiadni a Cyberpunk 2077 DLSS 3 frissítésével, amely januárban érkezett meg. Ehelyett külön kiadás lett belőle. Az Nvidia akkor azt állította, hogy az RT: Overdrive mód lehetővé teszi majd a PC-s játékosoknak, hogy minden beállítást maximálisan játszhassanak, beleértve a sugárkövetési opciókat is. A CD Projekt Red még nem erősítette meg ezeket a terveket, de a GDC panel reményt kelthet egy hamarosan érkező kiadásra.

Forrás: GameRant

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu