Mafia 4: friss álláshirdetés leplezte le, hol tart most a fejlesztés!

A Hangar 13 által nemrégiben közzétett álláshirdetés reményt ad a rajongóknak, hogy a Mafia 4 fejlesztése valóban elindult.

 

 

Egy új álláshirdetés a LinkedIn-en a Mafia-rajongóknak előzetes tájékoztatást adott a nyílt világú bűnügyi sorozat következő bejegyzésével kapcsolatban. Ez az első rendes frissítés, amit a Mafia-rajongók kaptak tavaly óta, amikor a Hangar 13 vezérigazgatója, Roman Hladík hivatalosan is felfedte, hogy a Mafia 4 aktív fejlesztése elindult. A bejelentést hónapokig tartó pletykák és találgatások előzték meg.

Hladík megerősítése a Mafia 4 létezéséről és a fejlesztés állásáról mindössze néhány hónappal azután történt, hogy híre ment, hogy Haden Blackman lemond a Hangar 13 stúdió vezetői posztjáról.

Ugyanebben az időszakban, 2022 májusában a Hangar 13 operatív igazgatója, Matthew Urban is lemondott. E távozásokat követően a játék fejlesztése körül volt némi kétkedés. Így a mostani frissítés különösen örvendetes.

A munkaköri leírás szerint a Hangar 13 egy eszközprogramozót keres, aki a kreatív munkakörnyezet részévé válhat. A Hangar 13-nál a tools programozók a tartalomkészítőkkel együtt dolgoznak, hogy megadják nekik a csiszolt AAA-címek elkészítéséhez szükséges eszközöket. A munkaköri leírás legérdekesebb része azonban a vége felé következik. Itt megemlítik, hogy a sikeres pályázónak olyan virtuális eszközök létrehozásán és karbantartásán kell majd dolgoznia, amelyek segítik „egy jelenleg még be nem jelentett, többplatformos játék fejlesztését, amely jelenleg az Unreal Engine 5-öt használó előgyártásban van”.

Rendkívül valószínű, hogy ez a be nem jelentett multiplatformos cím nem más, mint a Mafia 4. Ha azonban calóban róla van szó, akkor furcsa, hogy még mindig az előkészítő munkálatoknál tart. Több mint fél évvel azután, hogy a Hangar 13 bejelentette, hogy dolgozik a játékon. Ezzel együtt az is lehet, hogy a projekt előkészületi munkálatai a befejezéshez közelednek. A koncepcionális szakasznak már majdnem vége, és a teljes fejlesztés hamarosan megkezdődik.

Nem sokkal azután, hogy Nick Baynes átvette Haden Blackman szerepét a Hangar 13 stúdiójának vezetőjeként, és számos elbocsátásra került sor, azt állította, hogy azon fog dolgozni, hogy a Mafia 5 fejlesztését jóváhagyja a sorozat kiadója, a 2K, miközben a Mafia 4 fejlesztése még folyamatban van.

Ennek az volt a célja, hogy a csapat a következő játék fejlesztésébe ugorhasson, és ne csak a patcheken és a DLC-ken dolgozzon. Talán a fenti munkaköri leírásban említett előgyártás valójában a Mafia 5-re utal.

Egy másik projekt, ami potenciálisan lehet, az a Volt nevű valami. A Volt volt a kódneve egy sci-fi címnek, amelyet a Hangar 13-nál terveztek a Mafia 3 megjelenése után. A Voltot azonban végül 2021-ben törölték a rengeteg fejlesztési akadály és pénzügyi korlátok miatt. Így nem valószínű, hogy a még nem tesztelt IP újra bekerült volna bármilyen fejlesztésbe.

Forrás: ComicBook.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu