A PlayStation 4 technológiai példáját követi a PlayStation 5?

A történelem megismételheti önmagát, és a PlayStation 5 ugyanazt a stratégiát alkalmazhatja, amit az elődje.

 

Az Insider Gamingen olvashatjuk, hogy egy nagy PlayStation 5-ös hardveráttervezés van a Sony-nál folyamatban, és z új konzol 2024 vége felé juthat el a boltokba. A site egyik forrása szerint az, hogy a már hónapok óta pletykált, a konzolhoz csatlakoztatható (tehát nem alapból beépített) Blu-ray meghajtó csak a kezdet, ha a PlayStation 5 új hardveréről van szó. Röviden: a PlayStation 5 Pro megvalósulhat, így a PlayStation 4 Slim és a PlayStation 4 Pro mintájára változhat „az ötös játékállomás”.

Fogalmunk sincs, hogy miképp változhat a PlayStation 5 Pro hardvere a jelenlegi PlayStation 5 Standard Edition és a Blu-ray meghajtót kihagyó, ám olcsóbb (és a pletykák szerint a külön is majd megvásárolható optikai meghajtóval NEM kompatibilis) PlayStation 5 Digital Editiontől. Az Insider Gaming szerint Mark Cerny (a PlayStation Vita, a PlayStation 4 és a PlayStation 5 belső tervezője) egy olyan szabadalmat védetett le, amiből ki lehet következtetni, hogy a Sony javítani szeretne a sugárkövetéses (ray tracing) teljesítményen.

Ez persze nem hivatalos, de ha igaz, amit a site korábban mondott, akkor júniusban (amikor állítólag a Sony egy nagyobb közvetítéssel fedi fel, hogy miképp alakul a PlayStation 5 játékkínálata a következő 2-3 évben…) meg kellene mutatni ezt az áttervezett, alapból optikai meghajtóval nem rendelkező PlayStation 5-öt (amit jobb híján PlayStation 5 Slimnek nevezünk). Ez ugye nem lesz még az erősebb modell, de ennek elvileg az év végére meg kell jelennie, ugyanis marketingileg öngyilkosság lenne néhány hetet, esetleg kevesebb mint két hónapot hagyni az áttervezett modellnek a bemutatója és a megjelenése között. Elvégre nem egy évente frissülő iPhone-ról beszélünk.

Majd meglátjuk, mi az igaz ebből. De félünk attól, hogy mekkora összeget kell majd a PlayStation 5 Pro-ért fizetni, ha valóban lesz ilyen. Mert jelenleg nem tűnik úgy, hogy a Sony árat csökkentene.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu