PC portot kap a Ratchet & Clank: Rift Apart is?

A jelenleg csak PlayStation 5-ön elérhető Ratchet & Clank játék nemsokára PC-n is felbukkanhat.

 

Az ritkaság, ha a Sony valamelyik játéka csak PlayStation 5-ön van jelen. Például a Demon’s Souls Remake ilyen, vagy a Destruction AllStars is. Ide tartozik a Ratchet & Clank: Rift Apart is, de a pletykák szerint a Sony áthozhatja ezt PC-re is. A Nixxes, a Sony Interactive Entertainment PC-s portokért felelős stúdiója egy olyan álláshirdetést tett közzé, ami gyanúsan a szőrmók és a robot PC-s kirándulására utalhat.

A Nixxes egy olyan felhasználói élményért/kezelőfelületért (UX/UI) felelős mérököt keres, aki segítene a PC-s AAA játékok kezelőfelületének élményének implementálásában és javításában, de a pozitívumok között megtalálhatjuk a Coherent middleware ismeretét is. Ez a gyanús dolog, ugyanis mindössze a Ratchet & Clank: Rift Apart használja a PlayStation-exkluzív címek közül (más játékok, amik használják: Nex Machina, Crackdown 3, Microsoft Flight Simulator).

Az álláshirdetés szerint a C++ ismerete, a kezelőfelületes élmény javítása érdekében a játékrendszerek PC-s implementálása és kibővítése, továbbá a kód teljesítményének és összetettségének jó értelmezése is elvárás. Az állásajánlat szerint a sikeres jelentkező teljes munkaidőben dolgozna a Nixxesnél, és a többi csapattaggal közösen megvédené a projekt minőségét, továbbá segítene a többi mérnöknek, ha erre szükség lenne.

A Nixxes nem először dolgozna egy, eredetileg az Insomniac Games által fejlesztett játék PC portján, ugyanis ez a stúdió állt a Marvel’s Spider-Man, illetve a Marvel’s Spider-Man: Miles Morales portolása mögött. Mindkettő jó fogadtatást kapott PC-n, és például a sugárkövetés támogatása is megvalósult az átiratokban. Mivel Herman Hulst, a PlayStation Studios vezetője korábban azt mondta, hogy minimum egy év el fog telni, mire egy PlayStation 5-ös játékuk PC-n is felbukkan, beleesik az új Ratchet & Clank az időtartamba 2021-es játék lévén.

Mindez még nem hivatalos, de örömmel fogadnánk a PC portot. Akkor viszont a korábbi részeket is át kéne hozni, nem?

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu