A 47-es ügynök pihenőre megy: másra koncentrál az IO Interactive

Érthető lépés, hiszen a dán stúdiónak jelenleg két nagyobb projektje is van.

 

A Project 007-ről már több mint két éve hallottunk, ugyanis 2020 novemberében erősítette meg az IO Interactive és az azóta már az Amazonhoz tartozó MGM, hogy James Bondból a stúdió egy játékadaptációt készít, főszerepben a fiatal ügynökkel. Idén csatlakozott mellé egy másik projekt, a Project Dragon, ami egy online fantasy RPG lesz. Ezzel tehát két nagy játékról beszélhetünk, és háromnak már nem nagyon van hely, így valakinek pihennie kell. Ő a 47-es ügynök lesz, azaz a Hitman új fő epizódjára nincs idejük és erőforrásuk egy kis ideig.

Az IO Interactive társtulajdonosa és kreatív vezetője, Christian Elverdam az Eurogamer Podcasts során erősítette meg, hogy a Hitman új részére egyhamar ne számítsunk: „Jelenleg nyilvánvalóan egy új Hitman-játék egy kicsit szünetel, mivel egy másik ügynök-fantáziajátékot építünk, ami szintén sok időnket veszi el, de nyilvánvalóan visszatérünk majd szeretett 47-es ügynökünkhöz. Ő még mindig nagyon is a cég szívügye, úgyhogy azt hiszem és remélem, hogy [kecskeként] a káposztát is megehetjük abban az értelemben, hogy van egy ilyen csodálatos platformunk, tovább kísérletezhetünk azzal, hogy mit tud a formula és mit várnak tőle az emberek. Aztán egy bizonyos ponton, mint minden kreatívnak, jó lenne azt mondani: „Oké, mindazzal, amit tanultunk, mi lenne, ha újra kellene alkotnunk egy homokozót?”. Hogy nézne ki a Hitman? Szerintem ez is egy szuper érdekes kérdés.”

Kitért aztán a Project 007-re is: „Nyilvánvalóan nem sok mindent árulhatunk el, mert dolgozunk rajta. Rendkívül inspiráló együtt dolgozni azokkal az emberekkel, akik Bond mögött állnak. Az én szemszögemből nézve megszoktam, hogy a 47-es ügynököt védem. Az emberek dolgokat akarnak csinálni a franchise-unkkal, és az ember érzi ezt a felelősséget. Nyilvánvaló, hogy számukra ez az ő szerepük a Bond franchise-ban, így számunkra az volt a lényeg, hogy megtaláljuk a kölcsönös megértést arról, hogy miről is szól James Bond. Hogy megmutassuk a belénk vetett bizalmat, megengedték, hogy egy James Bondot építsünk a játékok számára, ami szerintem egy mély tisztelgés az ipar és a médium jelenlegi helyzete előtt abban az értelemben, hogy igen, itt az ideje, hogy legyen egy James Bond karakter, aki nem egy filmes karakter, hanem aki valójában kényelmesen csak egy saját [fiatal, eredettörténet kapó] játékkarakter. Nagyon alázatos volt elnyerni ezt a bizalmat, és egy kicsit megtisztelve érezzük magunkat. Nyugodtan mondhatjuk, hogy nagyon jók vagyunk az ügynöki fantáziában mindazzal, amit a Hitman franchise-ban tanultunk, és most James Bonddal az ügynöki fantázia új oldalát fedezzük fel.”

Mivel a Hitman III most már Hitman: World of Assassination néven fut, magába foglalva a reboot-trilógia első két részét is, nyugodtan foglalkozzanak mással.

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu