Resident Evil 4 remake: látványos összehasonlító videóban csodálhatjuk meg a játék teljesítményét! [VIDEO]

Egy részletes videó elemzi a Resident Evil 4 remake teljesítményét és vizuális különbségeit PS5-ön és Xbox Series X/S-en futtatva.

 

 

A közelmúltban megjelent a várva várt Resident Evil 4 remake. Nemrég egy alapos videó bemutatta összehasonlítva, hogyan fut a játék PS5-ön és Xbox Series X/S-en. Mindkét konzolnak megvannak az előnyei és hátrányai. A videóesszé remek információkkal szolgál arról, hogy a Resident Evil 4 rajongói mire számíthatnak a remake teljesítményétől.

A Capcom ikonikus Resident Evil-sorozatának remake-jét a bejelentés óta sokan várták a franchise rajongói közül, hiszen a Resident Evil 4-et sok rajongó a sorozat egyik legjobb darabjaként ünnepli.

A Digital Foundry mélyreható videója bemutatja, hogyan fut a Resident Evil 4 remake a PS5-ön és az Xbox Series X/S-en. Kezdjük azzal, hogy a képminőség a PS5, a Series X és a Series S között különböző módon változik. A Series X-en élesebbnek tűnik a képi megjelenítés. A PS5 egy kicsit elmosódottabbnak hat. A Series S-en futó játék felbontása pedig kevésbé tűnik részletesnek, mint a másik két konzolon. Bár az RE 4 remake kiválóan teljesít a történetében, a vizuális problémák mindhárom konzolon megfigyelhetők.

Ráadásul a Resident Evil 4 Series X-en az alapértelmezett beállításokkal futtatva meglehetősen stabil 60 FPS-sel fut, amikor nincs sok akció a képernyőn. Ám bármilyen vizuális opció, például a ray-tracing hozzáadása jelentősen csökkenti a képkocka sebességet. A PS5 szintén szenved némi jelentős képkockasebesség-csökkenéstől. Viszont gyakrabban tartja a konzisztens 60 FPS-t, mint a Series X.

A Series S rosszabbul teljesít, mint a másik két konzol, ha bármit változtatunk az alapbeállításokon, így a Digital Foundry azt javasolja, hogy a Resident Evil 4-gyel a legjobb, ha az eredeti beállításokon játszunk.

E vizuális és teljesítménybeli problémák ellenére az RE 4 remake a horror cím egyéb aspektusainak köszönhetően egy kiváló játék. A teljesítményt illetően azonban néhány játékos, aki szenvedélyesen szereti ezeket a részleteket, kissé csalódott lehet. Ám mindez valószínűleg nem vonja el a figyelmet a játék nagyszerű ijesztgetéseiről és akcióiról.

Forrás: YouTube

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu