Jó úton jár a Hangya és a Darázs: Kvantumánia, hogy a Marvel eddigi legnagyobb bukása legyen!

MOZI HÍREK – Súlyosbítja a helyzetet, hogy a Hangya és a Darázs: Kvantumánia nem csak a kasszáknál, de a kritikusok és a közönség szemében is a legrosszabb MCU-produkciók egyikeként szerepelt.

 

 

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia jelenleg 469,7 millió dollárnál tart világszerte. Ez a bevétel általában olyan szám, aminek a legtöbb film a közelébe sem ér. Ám a Marve stúdió blockbuster-büdzséje esetében ez a szám nem elég a profithoz. Még az ígéretes premierhétvége ellenére sem. Bár még mindig nem éri el a Shazam! Az istenek haragja katasztrofális szintjét, az új információk szerint az új Ant-Man még az 500 millió dolláros határt sem fogja átlépni, amelyet elődei kényelmesen átléptek.

A Variety beszámolója szerint az Ant-Man 3 „várhatóan elmarad a nullszaldó eléréséhez szükséges nagyjából 600 millió dollártól”, mivel a legtöbb elemző manapság minden film költségvetését megduplázza, hogy figyelembe vegye a stúdiók marketingköltségeit, mielőtt levonja a mozik által a jegyeladásokból vett részt.

A Hangya és a Darázs: Kvantumánia esetében az újraforgatásokat is be kell számolni. A film eredeti 200 millió dolláros gyártási költségvetését figyelembe véve tehát a pénzügyi kilátásai semmivel sem jobbak, mint a film gyenge visszajelzései a rajongók és a kritikusok körében. Ezek a bevételi előrejelzések nem számolnak a Jonathan Majors MCU-szereplővel kapcsolatban kialakult vitával.

Összehasonlításképpen a Hangya és a Darázs: Kvantumánia bevételei nem sokkal magasabbak, mint a Marvel Studios korai, pandémiát követő filmjei. Például a Fekete Özvegy (379 millió dollár), a Shang-Chi és a tíz gyűrű legendája (432 millió dollár) és az Örökkévalók (402 millió dollár). Még a kínai mozilátogatóktól kapott plusz impulzusokkal együtt sem. A három film közül a Shang-Chi az alacsonyabb költségvetésének (állítólag 150 millió dollár) köszönhetően jobban teljesített. Valószínűleg ezért is nyilatkozta Bob Iger, a Disney vezérigazgatója, hogy a Marvel Studios a jövőben jobban odafigyel majd a kiadási politikájára.

Látva, hogy az olyan filmek, mint a Creed 3 és a John Wick: 4. fejezet világszerte hódítanak a mozikban, egyértelmű, hogy a Marvel Studios kisebb filmjei már nem garantált sikerek, ezért a stúdió képletét a jövőben finomítani kell.

A Kvantumánia hivatalosan csak az MCU hetedik legrosszabb bevételt hozó filmje lesz. Ugyanakkor árnyalja a képet, ha belegondolunk, hogy az alatta lévő filmek jóval kisebb gyártási költségvetéssel rendelkeztek, és/vagy a járvány hátráltatta őket.

Általánosságban A galaxis őrzői 3. iránti izgalom tűnik nagyobbnak, de talán a The Marvels állítólagos gyenge tesztvetítéseit kellene komolyabban venni. A Disney Pluson júniusban megjelenő filmje Secret Invasion a hasonló csökkenő streaming-tendenciát próbálja majd megfordítani.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu